Dilek Budak

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Dilek Budak

dilek_budak.jpg
İstanbul doğumlu. Üsküdar Musiki Cemiyetinde bir yıl ders aldı. Batı eğitimini Avni Uygun’dan aldı... Kısa bir süre gitar dersleri aldı... 200’e yakın kendisine ait söz ve bestesi var. İlk albümünde kendisine ait 5 söz ve bestesini yorumladı... İkinci albümü kendisine ait 5 söz ve beste olmak üzere 7 şarkının sözü kendisine ait...
"Müziğe atılmam lise yıllarında başladı. Artık kendi geleceğimi kararlaştırmak aşamasındaydım. Önce aile içinde müziğe ve yorumculuğa yatkın olduğum konusunda destek aldım. En büyük desteğim bu konuda annem ve ağabeyimden gördüm... "
İlk albümü 2003 Nisan’ında yaptığı "Aşka Yürek Gerek" oldu.. Dilek Budak bu albümde yer alan "Aşka Yürek Gerek" şarkısıyla 2003 yılına damgasını vurdu.

HAKSIZLIĞA TAHAMMÜLÜ YOK
Dilek Budak, Akrep burcunun bütün özelliklerine sahip.. Koruma içgüdüsü, başarılı olmayı çok isteyen ve bunun için çaba harcayan bir yapıda olduğunu belirtiyor ve doğal olmayan hiçbir şeyi sevmiyor. Haksızlığa hiç tahammül etmeyen genç yorumcu, en büyük isyanını "Aşka Yürek Gerek" şarkısının başkaları tarafından haksız bir şekilde yorumlanması sırasında gösterdi: "Dürüstlükten şaşmam. Şöhret ve ünlü olmak adına bana ters gelen şeyleri kabul etmem. Bana yanlış gelecek yola girmem ve aynı yoldan asla gitmem... Mütevaziyim. Yaptığım besteler bir gün hak edeceğim yere geleceğime inanıyorum. Asla gösteriş yapmayı sevmiyorum..."
AŞKTA MUAMMA OLMAZ!
Besteci ve söz yazarı kimliğine giderek pekiştirmeye çalıştığını belirten Dilek Budak, günümüzde bir çok ilişkinin belirsizlikler içerdiği için Yunanlı besteci Alexdors Vourazelis'in bestesine söz yazdı ve "Muamma" böyle doğdu. "Bir şey ya vardır ya yoktur. Hayatta hiç sevmediğim şeyler belirsizliklerdir. Ya sevecek, ye çekip gidecek. Aşkta muamma olmaz sözleri ile, günümüzdeki belirsizlikleri anlattım."
Zoraki beste yapmadığını belirten Dilek Budak , "Canım" albümlerinde yer alan "Canım’ın" sözleri en kısa sürede yaptığı beste olarak nitelendiriyor. "tamamlayamadığım hiçbir şarkım olmadı. Çünkü yapı olarak hiçbir işimi yarım yapmayı sevmem ..."
Dilek Budak 2. albümünde "Canım" da Yunanca üç besteyi yorumladı. Bunlar, "Sen Benimsin", "Muamma" ve "Yıldızlar".
SPORTMEN YORUMCU
Sporla çok içli olan Dilek Budak, Golf sporuyla ilgili dersler alıyor. At binme sporu ise merak duyduğu bir başka spor dalı.. Yüzme sporunu iş fırsatlarını doyurarak yapmaktan keyif aldığını belirtiyor... Dilek Budak’ın asıl profesyonel olduğu spor Uzakdoğu sporudur... İstanbul şampiyonu olan Dilek Budak, bir karşılaşma sırasında burnunun kırılması üzerine "annesinden veto" yemiş ve bu spora ara vermek zorunda kalmış...
İLK ALBÜMDE HAKSIZLIĞA UĞRAYINCA KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU
Dilek Budak, müzik dünyasında hem çok büyük çıkış yapan hemde başından talihsizlikler geçen genç bir yorumcu... İlk albümünde haksızlığa uğrayınca kendi aile şirketini kurdu. Ağabeyi Recep BUDAK kardeşi Ayhan ve Dilek Budak’ın kurucuları arasında olduğu RBM işte böyle doğmuş...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst