Dikkat Kara Listede Olabilirsiniz!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Tüketiciler haberleri olmadıkları, almadıkları hatta hiç kullanmadıkları kredi kartlarının aidatını ödemediği gerekçesiyle kara listeye girdi. Bankalara kredi kartı ya da kredi başvurusunda bulunan tüketiciler kendilerini Merkez Bankası’nın kara listesinde görünce şok oldular.



Tüketicilerden sikayetvar.com’a gelen “Haberim olmadan kara listeye alınmışım” şeklindeki şikayetler bankaların tüketicilere oynadığı bir oyunu daha ortaya çıkardı. Buna göre; bankadan kredi kartı alan ya da bankada hesabı bulunan tüketicilere istemedikleri halde kredi kartı çıkaran bankalar tüketiciyi hem kredi kartı aidatı ödemek zorunda bıraktı hem de aidatı ödemediği gerekçesi ile kara listeye aldı. Gerekçe olarak ise almadıkları hatta kullanmadıkları kredi kartları için gelen kart aidatları ve gecikme faizle birlikte çıkarılan borç gösterildi. Bankaya kredi kartı ya da kredi başvurusunda Merkez Bankası’nın kara listesinde olduğunu öğrenen birçok tüketici hala kara listede. Diğer bankalarla yaptıkları işlemlerde bu durum sorun olarak karşılarına çıkmaya devam ediyor.



Borcunu Ödedi Fakat Kara Listeden Kurtulamadı



“Bankanın benden habersiz çıkarttığı aylardır kullanmadığım kredi kartına 90 TL kart aidat ücreti yansıtılmıştır. Gecikme faizi ile birlikte borcum 300 TL’ye kadar katlanmış. Borcu ödemediğim gerekçesi ile de kara listeye alınmışım. Başka bir bankaya kredi başvurusu yaptığımda ortaya çıktı. Borcumu ödedim fakat 5 yıl geçmediği için de adım kara listeden çıkmıyor.”



Kara Liste Tehdidi!



“Banka haber vermeden kredi kartı çıkarınca sinirlendim. Kart aidatını geri iade etmeleri belirterek kartımı kapattırmak istedim. Bankayı arayıp müşteri ilişkileri yetkilisine durumu izah ettim. Kart aidatı geri iadesinin mümkün olmadığını söyledi. Kartımı iptal edin o zaman çünkü ben bu haksız yere alınan 90 tl' yi ödemek istemiyorum dedim. ‘Siz bilirsiniz ancak yine bu 90 tl yi ödeyeceksiniz aksi takdirde kara listeye alınacaksınız’ dedi. Kartımı derhal iptal ettirdim. “





“Banka Kabul Etmediğim Kart Yüzünden Kara Listeye Almış!”



“Bankadan kredi kartı aldım kartı 2007 yılından itibaren kullanmadım. Yeni kart gönderdiler almadım. Şimdi hangi bankaya gitsem siz kara listedesiniz olmaz diyorlar. Araştırdım. Almadığım karta borç görünüyor. Merkez bankasına başvurdum banka kendisi kaldırır dediler. Bankaya gittim yazı vermediler.Kara listeden çıkmak istiyorum.”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst