Dikkat Banka İle Hesabınız Kapanmadı!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bankada gördüklerinize değil görmediklerinize inanın. Bankalar hesabını kapatmak için gelen müşterilerine ekranda görünen borcunu söyleyip faizli bakiyeyi hesaplamıyor. Borcunu kapattığını düşünen tüketici ise aylar sonra bankadan gelen borç ile adeta şok oluyor. Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Hesabınızı kapattırırken faizli bakiyenizi hesaplatın” dedi.



Bankaya hesabınızı kapatmak için gittiğinizde banka size öyle bir oyun oynuyor ki. Ekranda görünen borcunuzu söyleyen banka çalışanları faizli bakiyeyi hesaplamıyor. Borcunu ödeyip hesabını kapattırdığı için gönül rahatlığı ile bankadan çıkan tüketici aylar sonra bankadan gelen borç kağıdı ile tekrar bankanın kapısına koşuyor. Yaşadıkları mağduriyet sonrası bankaları sikayetvar.com’a şikayet eden tüketiciler bankaların kaçtığı iş yükünün kendilerine pahalıya patladığından dert yandılar.



Kapattığı Hesaba 570 TL Borç Çıktı



“Bankadan çektiğim 3000 TL ve faizi ile beraber 2011 yılında tamamını ödeyip hesabımı kapattırdım ve kapattırdığıma dair belge de aldım. O tarihten itibaren ne para çektim ne de bir harcamam yansıdı. Avukattan 570 TL borcu olduğuna dair resmi evrak geldi. Kendisine benim herhangi bir borcumun olmadığını söyledim. Kendileri bunu bilemeyeceğini sadece borcumun faiz masraflarla 570 TL olduğunu söyledi.Ben kullanmadığım, para çekmediğim ve üstüne üstün kapattırdığım bir hesaptan bana nasıl böyle borç çıkartırsınız aklım fikrim almıyor.”



Kapatılan Hesabın Faizine Dikkat!



Bankada hesabım vardı. En son 2. 5 ay önce bu hesabı kapattım. Şimdi benden faizini istiyorlar. Üstelik kullanmadığım 2. 5 aylık faiziyle birlikte ben kullanmadığım 2. 5 aylık faizi niçin ödeyeyim oysa bu hesabı kapatırken benden bunun faizini isteselerdi 2. 5 aylık faizi ödemeyecektim. Bana kalırsa bunlar benden o günde bu parayı kesmiş olabilirler. Bunlar o parayı almak için her şeyi yaparlar. “



“Borcum Bitti Mi?”



“Bankadaki hesabımı şubeye giderek kapattım. Banka çalışanına ‘borcum bitti mi?’ diye sorduğumda ‘evet’ yanıtını verdi. Ekranda görülen borcumu gösterdi ekranda 1000 TL yazıyordu. Borcumun hepsini ödedim. 1 yıl olmadan bankadan icra kağıdı geldi. Borcum faizi ile beraber alınmadığı için hesabım eksiye düşmüş ve sürekli faiz işletilmiş.”



Faizli Bakiyenizi Hesaplatın



Gelen şikayetler üzerine bankada hesabı olan tüketicileri uyaran Şikayetvar Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, “Banka ile hesabını kapatmak isteyen tüketici ekranda ne kadar görülüyor ise ve bankacı ne kadar söylüyor ise o kadar para yatırıyor. Ama bankadaki borç buz dağı gibi görünmeyen borçlar da çıkıyor. Borcunu ödeyen tüketici banka ile hesabı kapandı sanıyor fakat borcun faizini sistem göstermiyor. Faizler hesap kesim tarihinden sonra yansıtılır. Faizli bakiye sistemde görünmez. Bankacı dikkat etmiyor ya da fazla iş yükü istemiyor. Ekranda gördüğü rakamı söylüyor. Hesabınızı kapatırken faizli bakiyenizi hesaplatın. Yoksa dönem sonunda tahsil edilen faizler hesabınızı kapatmaz ve hesabınız kapanmadığı için hesabınızdan kesinti yapılmaya devam eder” şeklinde konuştu.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst