Devamsızlık Yapan Sınıfta Kalacak

kanimca

Aktif Üye
Katılım
10 Mayıs 2012
Mesajlar
164
Tepki
185
Puan
43
Konum
Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin okula devamı konusunda yeni düzenlemelere gidiyor. Bakanlık, devamsızlıkları sıkı takibe alacak. Mazeretsiz devamsızlığı mevzuattan tamamen çıkaran Bakanlık, öğrencinin “Bugün canım okula gitmek istemiyor, devamsızlık hakkımdan kullanayım” şeklinde bir gün bile devamsızlık yapmasına müsaade etmeyecek. Öğrencinin devamsızlık yapabilmesi için velinin yazılı izni istenecek. Ancak bu durumda öğrenciye mazeretsiz izin hakkı tanınacak.

RAPORA DA SINIR
Bakanlık, ayrıca mazeret durumunda yani sağlık raporuyla izinlere de sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Öğrenci, eğitim-öğretim döneminin üçte birlik kısmından yani yaklaşık 45 günden fazla devamsızlık yaparsa her halükarda sınıf tekrarı yapacak. Raporlu bile olsa bu durum değişmeyecek. Örneğin ayağı kırılan bir öğrenci dönemin üçte birinden fazla okula devam edemezse sınıf tekrarı yapacak.
ÖĞRENCİNİN YARARINA
MEB yetkilileri, bu kararın öğrencinin faydası düşünülerek alındığını belirtti. Uzun süreli rapor almak mecburiyetinde kalan öğrencinin zaten eğitimden koptuğunun altını çizen yetkililer, bu durumdaki bir öğrencinin sınıfı geçmesi halinde o döneme ait bilgileri öğrenmemiş olacağına dikkat çektiler. Mevcut durumda, 20 gün mazeretsiz, sınırsız mazeretli izinle sadece imtihana giren bir öğrenci de sınıf geçebiliyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst