Derya Baykal'dan pratik bilgiler

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)



Eviniz ve kendi güzelliğiniz için yapabileceğiniz doğal, kolay, yapılabilir öneriler






GÜZELLİKTE

Yaşınız ilerledikçe cildinizde çıkan lekeleri ve çilleri örtmek için pahalı kremler satın almadan önce cildinize limon suyu sürmeyi deneyebilirsiniz. Limon suyunu sürün ve 15 dakika bekleyin ve sonra yıkayıp temizleyin. Limon suyu cilt içingüvenli ve etkilidir. Kendinizi manikür yaptırmadan da şımartabilirsiniz. Yarım limon suyunu 150 ml. Ilık su ile karıştırın. Ellerinizi 5 dakika bunun içinde tutun. Tırnak dibi etlerini tahta bir spatula ile geriye itin ve tırnaklarınızın üstünü limon kabuğu ile ovarak temizleyin.

MUTFAKTA

Patates ve karnabahar bazen pişerken kararır. Renksiz sebzelerin kararmaması için pişirme suyuna bir çay kaşığı limon suyu ilave ederseniz buna engel olabilirsiniz. Pilav yaparken pirinç tanelerinin birbirine yapışmasını istemiyorsanız kaynarken suya bir çay kaşığı limon suyu koyun. Pirinçler piştikten sonra 5 dakika kadar soğumasını bekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırıp kabarmasını sağlayın.

SALONDA

Kedi kumunun pis kokusunu gidermek için veya banyonuzu havalandırmak taptaze kokmasını sağlamak için illa koku spreyi almanız gerekmez. Birkaç limonu ortadan kesin ve kesik tarafları yukarı gelecek şekilde bir tasa koyup odada bırakın. Ateşin güzel kokmasını sağlamak için kış günlerini şöminenizin karşısında geçirmek çok keyiflidir. Hele bir de odunların arasına birkaç limon kabuğu atarsanız mis gibi koktuğunu göreceksiniz.

Matlaşan mobilyalara

Hasır mobilyalar güneşin ve diğer hava şartlarının da etkisiyle matlaşıp sararır. Hasır mobilyalarınızı eski rengine kavuşturmak için tuzlu suya batırdığınız bir fırça ile fırçalayın. Sonra güneşte kurutun. Bu işlemi yılda bir tekrarlayabilirsiniz. Süpürgelerinizin ömrünü uzatmak istiyorsanız, tuzlu suya batırın ve 20 dakika bekletin. Kuruduktan sonra kullanın.

Cildiniz gençleşsin

Malzemeler: 2-3 tatlı kaşığı su. 1 tatlı kaşığı bal. 1/2 bardak süt. 1 yumurta sarısı. Yapılışı: Bal içinde eriyebileceği kadar suyla hafif ateşte ısıtılıp karıştırılır ve ateşten alınır. İçine önce süt sonra yumurta sarısı katılır. Karışım süzgün bir kıvam alınca şişeye aktarılır ve buzdolabında saklanır. Cildi besleyen, düzgünleştiren, yumuşatan bir maskedir.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
ne güzel bilgiler birde hep evde bulunan malzemeler emegine saglik hayatim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst