Deri Altı Yöntemleri

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Deri Altı Yöntemleri

İngiltere'de denenen yöntem, deri altına yerleştirilen ve üç yıl boyunca korunma sağlayan iki hormon plakasından oluşuyor.

Üzerindeki denemeler sürdürülen hormon plakalarında progesteron hormonunun bir türü olan etongestrelin kullanılıyor ve böylece sperm üretimi önleniyor. Yaygın kullanımına 2005 yılında geçilebileceği belirtilen yöntemin ilk denemeleri umut verici.

İngiliz bilim adamları, erkeklerde kullanılabilecek yeni bir doğum kontrol yöntemi geliştirdiklerini, yöntemin deri altına yerleştirilen ve üç yıl boyunca korunma sağlayan iki hormon plakasından oluştuğunu açıkladı. Halen denenmekte olan erkeklere yönelik doğum kontrol hapları gibi günlük kullanım gerektirmediği için, son derece rahat bir yöntem olarak tanımlanan hormon plakası yöntemiyle ilgili denemelerin de sürdüğüne işaret eden uzmanlar, ilk sonuçların bu yılın sonunda alınabileceğini belirtiyor.

Yöntemin yaygın uygulamasına ise, 2005 yılı itibariyle geçilebileceğini belirten bilim adamları, hormon plakalarının Organon adlı tıp firması tarafından üretileceğini kaydediyor. Hormon plakalarının halen İngiltere‘de sürdürülen ilk denemelerinde Manchester ve Edinburgh'dan 40 İngiliz erkek ile ABD ve Avrupa ülkelerinden 80 erkeğin yer aldığı belirtiliyor. Üzerindeki denemeler sürdürülen hormon plakalarında progesteron hormonunun bir türü olan etongestrelin kullanıldığı ve böylece sperm üretiminin önlendiğini kaydeden bilim adamları, söz konusu doğum kontrol yöntemine başvuran erkeklerin aynı zamanda seks güçlerini korumak için testesteron iğnesi yaptırmaları gerektiğini belirtiyor.

Hormon plakası yöntemini geliştiren Edinburgh Üniversitesi bilim adamlarından Dr. Brian Brady, ilk denemelerin son derece umut verici olduğunu bildirdi.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler paylaşım için canım :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst