Dereotlu Poğaça Tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
dereotlu-pogaca-tarifi-3732955.Jpeg


Dereotlu Poğaça Tarifi

Malzemeler:

• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tutam tuz
• 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
• 2 yumurta (1 tanesi üzeri için)
• aldığı kadar un

Yapılışı:

Malzemelerin tamamını büyük bir kasede yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un eklemenizi öneririz. Ardından ufak yuvarlak şekilleri verip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine 1 yumurta sarısını sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst