Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
9aaa38f8-ccd2-4e5b-9760-bf2ce3fc13d5.png


Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası

Malzemeler

Hamuru için:

6 yemek kaşığı (200 gr) Tereyağ , 2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız) 1 çay bardağı (100 g) yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı (600 gr) un 1/2 demet incecik doğranmış dereotu

İçi için:
200 gr beyaz peynir

Üzeri için:
Çörek otu

Tarif
Hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve 15 dk kadar dolapta dinlendiriyoruz. Hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler koparıp avucumuzun içi büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına beyaz peynir koyup kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Püf Noktası:
Sirkeyi kabartma tozunun hemen ardından eklersek poğaçamız daha gevrek olur. Ayrıca kullandığımız yoğurdun oda sıcaklığında olması poğaça hamurumuzun istediğimiz kıvamda olmasını sağlar

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Annem buna benzer bir poğaça yaptı gayet lezzetliydi. Tuzlu kekin poğaça versiyonu :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst