
Deniz Tuzlu, Bademli Çikolata Topları
Malzemeler
250 gr badem ezmesi
8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
125 gr bitter çikolata
İri taneli deniz tuzu
Hazırlanışı:
1. Bir kâsede badem ezmesi, pudra şekeri ve vanilya esansını karıştır. Karışımdan parçalar alıp elinde yuvarlayarak eşit büyüklükte 20 top hazırla. Yağlı kâğıt ya da parşömen kâğıdı üzerine diz. Yaklaşık 1 saat dondurucuda beklet.
2. Su dolu bir kabın üzerine ****l ya da cam bir kâse koy, çikolataları içine kır. Kabı ocağa al, kaynayan suyun buharında çikolatayı erit. (Ya da mikrodalga fırının orta ayarında 1 dakika süreyle erit, karıştırıp tekrar fırına koy. Tamamen eriyinceye kadar 20 saniyede bir karıştır.)
3. Bademli topları erimiş çikolataya batır. Üzerine deniz tuzu serpiştir. Çikolata sertleşinceye kadar, yaklaşık 30 dakika buzdolabında beklet.
20 Adet. Bir porsiyonda (bir top): 120 kalori, 9gr yağ (2gr'ı doymuş), 9 gr karbonhidrat, 60 mg sodyum, 1 grlif, 2 gr protein.

Alıntıdır