Dekorasyon Rengi Seçerken Doğadan Esinlenin

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ev için renk seçerken doğada yer alan renk paletlerinin size büyük yardımı dokunabilir. Onlarca, yüzlerce renk arasından hangilerini bir araya getireceğiniz konusunda zorlanmanız normal. Herhangi bir doğa manzarasındaki gökyüzünün açık mavisi, ağaçların açıklı koyulu zengin yeşil tonları ya da tropikal bölgelerin turkuaz rengi sizin evinizi de nefes alan, ferahlatan ve büyüleyen bir mekana dönüştürebilir.

yatak-odasi-renkler1.jpg

Açık tonları uygulamak isteyenler deniz kabuklarını ya da bej ve leylak tonlarını barındıran kum rengini düşünebilirler. Hangi renkler çevrenizdeyken kendinizi daha iyi hissettiğinizi bulmak için mümkünse en iyisi doğal ortamlarda bulunmak. Şehirdeki tempom buna asla izin vermez diyorsanız, manzara resimlerine bakmak da aynı işi görebilir. Maviler mi, yeşiller mi yoksa pembeli turunculu kır bahçeleri mi size kendinizi iyi hissettiriyor? Etrafınızı sarmasını isteyeceğiniz manzara hangisi?
dekorasyon-renkleri.jpg

Sevdiğiniz bir manzara resminde elbette pek çok farklı renk tonu olacaktır. Siz evinizde doğa kadar cömert olamayabilirsiniz. Bu renkler ve tonları arasından tercih yapmanız gerekebilir. Ancak yeşil ve turuncunun ne kadar birbirine yakıştığını gördükten sonra işiniz biraz daha kolaylaşmış olmaz mı? Açık yeşil bir kanepeyi turuncu-kızıl yastıklarla süslemek için artık iyi bir referans elde ettiğiniz söylenebilir.
mavi-sari-dekor.jpg

Papatyaları kim sevmez? Demek ki bu zarif çiçeklerin havasını eve yansıtmak kötü bir fikir olmaz. Tıpkı doğada olduğu gibi beyaz üzerine az miktarda sarı aksesuarla döşeyeceğiniz bir odada biraz da gökyüzü mavisine yer verebilirsiniz. Mavi ve beyazın yanında sarı aksesuar kullanmak aklınıza gelmeyebilirdi. Ancak sağdaki güzel papatya demetini gördükten sonra bunun kötü bir fikir olduğunu söyleyemezsiniz.
beyaz-dekorasyon2.jpg

Beyaz evin büyüsüne kapılmak kolaydır ama beyazın soğukluğunu kırmak için ne renk kullanmak gerektiğine karar vermek zor olabilir. Karlı bir nehir manzarasından esinlenmeye ne dersiniz. Su yeşili beyaza gerçekten de çok yakışmış. Tıpkı fotoğraftaki gibi zeminde kullanılan gri de odayı tamamlamak için doğru seçim.
Elbette bu örneklerden doğada sıkça rastlanmayan renkleri ya da en azından manzara resimlerinde yan yana gelmeyenleri evde kullanamazsınız gibi bir sonuç çıkarılmamalı. Buradaki örnekler kararsız kaldığınız aşamalarda ne sevdiğinizi, kendinizi en çok hangi renklerin arasında daha iyi hissedeceğinizi keşfetmeniz için yardımcı olabilir.
Karşınıza çıkan renk kombinasyonlarıyla oynayabilir, araya yeni renkler katabilir ya da bazı renkleri eleyebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst