'Davullara Şarkı Söyleten Adam' Martin Grubinger

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
16149923.jpg

'Davullara Şarkı Söyleten Adam' Martin Grubinger

İstanbullu müzikseverlerin heyecanla takip ettiği Avusturyalı davulcu Martin Grubinger, 29 Mart Perşembe akşamı Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) eşliğinde bir konser verecek.Grubinger’in Avner Dorman’a sipariş verdiği “Frozen in Time” adlı yapıtı seslendireceği gecede BİFO, Mahler’in “Titan” Senfonisini seslendirecek.


21 Mart 2012; İstanbul -- Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 29 Mart Perşembe günü vereceği konserde 'davullara şarkı söyleten adam' olarak tanınan Avusturyalı davulcu Martin Grubinger'i konuk edecek. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, BİFO Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sascha Goetzel yönetiminde gerçekleşecek konserde Grubinger, Avner Dorman'a sipariş ettiği ve dünya prömiyerini yaptığı 'Frozen in Time' yapıtını seslendirecek. BİFO konserin ikinci yarısında, 19.yy.ın sonu, 20.yy.ın başının müzik dehalarından biri olarak görülen Gustav Mahler’in ‘Titan’ adlı 1. Senfonisini seslendirecek.


Çocukluğundan beri müzikle içiçe olan ve ilk perküsyonuyla da müzisyen babası sayesinde tanışan Grubinger, günümüzün en iyi davulcularından biri olarak gösteriliyor. Konserde seslendireceği “Frozen in Time”ın esin kaynaklarını üç kıtanın ve sayısız şehrin sesleri olarak özetleyen Grubinger, gündelik yaşamımızda kulağımızı dolduran ve bir bakıma parçası olduğumuz bu ses dünyasını sihirli müziğe dönüştürüyor ve yapıt bu perküsyon dehasının elinde hak ettiği değeri buluyor. Avusturyalı Martin Grubinger'in sahne performansı "tutkunun perküsyonla birleşimi" olarak tanımlanıyor. Müzisyen, çaldığı tüm perküsyonları yeniden keşfediyor ve onlarla yepyeni bir müzikal boyuta ulaşıyor.

Piyanist Ferzan Öner ile evli olan Grubinger son olarak 39’uncu Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde Aya İrini’de verdiği konserler dinleyenleri kendisine hayran bırakmıştı. Fazıl Say, geçtiğimiz Ağustos ayında Önder-Grubinger çiftinin bebeklerine doğum hediyesi olarak bir parça armağan etmişti.

Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO ve Martin Grubinger, 29 Mart gecesi İstanbullular’a uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir konser vaat ediyor.

Hürriyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst