Sarıp Sarmalayan Lezzet: Damla Sakızlı Sarma
Malzemeler:
•1 su bardağı un
•1 su bardağı toz şeker
•1 litre süt
•Nohut büyüklüğünde damla sakızı
•1 tatlı kaşığı tereyağı
Arası için;
•Kaymak
•Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
•1 avuç pirinç Antep fıstığı
•1 avuç pirinç fındık
•2 yemek kaşığı toz şeker
Tarif:
•Bir tencereye unu koyup hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş karıştırarak una ekleyin. Damla sakızını bir havanda döverek parçalayın. Şeker, tereyağı ve parçaladığınız damla sakızını süte ekleyerek iyice karıştırın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Dikdörtgen bir cam kabı nemlendirin, muhallebiyi içine yayın. Ilındıktan sonra dolaba kaldırın. 2-3 saat soğutun.
•Diğer tarafta dövülmüş ceviz, antep fıstığı ve file bademi bir tavaya alıp şeker ile beraber 2 dakika kadar kavurun, kenara alıp soğutun.
•Muhallebiniz soğuduktan sonra 5 x 10 cm. genişliğinde dikdörtgen parçalara bölün. Hindistan cevizini yayvan bir kaba alın. Hazırladığınız muhallebi parçalarını Hindistan cevizinin üzerine alın. Ortasına bir tatlı kaşığı kaymak ve hazırladığınız iç harcı koyup rulo yapın.
•Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp soğuk olarak servis edin.
•Afiyet olsun!
Tarif: Arda’nın Mutfağı
Pirinç fındık dediği şöyle bir şeymiş