Damla Sakızlı Muhallebi

N

nuran34

Misafir
3531create_thumb_new.jpg


Malzeme
Sos İçin
3 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Un 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 5 Adet Damla Sakızı 2 Çorba Kaşığı Margarin veya Tereyağı 1 Paket Vanilya 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Yapılışı:
Tencereye süt, un ve şekeri koyup kısık ateşte tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim. Fokurdamaya başlayınca margarin ya da tereyağını ekleyelim. Vanilya ve damla sakızını da koyup, ocağın altını kapatalım. Mikserle iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar, yaklaşık 3-4 dakika çırpalım. Muhallebiyi kuplara paylaştıralım. Tarçınla süsleyip servis yapalım.

Not: Damla sakızı, 4-5 adetten oluşan poşetler halinde aktarlarda bulunabiliyor.
 

ILGAZ

Aktif Üye
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
140
Tepki
115
Puan
43
Konum
İZMİR
Ben yaptım muhallebiyi umarım güzel olur tereyağ koydum bende margarin bulunmaz çünkü tadını merak ediyom akşam yiyim sizi haberdar ederimm :ne:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.343
Puan
113
Konum
izmir
damla sakızlı muhallebi çok güzel olur,afiyet olsun şimdiden..
 

ILGAZ

Aktif Üye
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
140
Tepki
115
Puan
43
Konum
İZMİR
Evet bencede güzel olur canım ama acaba tereyağ nasıl ducak içinde ben tgereyağla hiç yapmamıştım onu merak ediyorum.:elif:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.343
Puan
113
Konum
izmir
Evet bencede güzel olur canım ama acaba tereyağ nasıl ducak içinde ben tgereyağla hiç yapmamıştım onu merak ediyorum.:elif:

aslında tereyağ kullanmadım muhallebide ,margarin bile kullanmam ben hem sağlık hemde kilo açısından:D damla sakızı ve tereyağı tadını ağırlaştırabilir diye düşünüyorum ,ama dediğim gibi sadece tahmin,bizimle paylaşırsan sevinirim...
 

ILGAZ

Aktif Üye
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
140
Tepki
115
Puan
43
Konum
İZMİR
Ayyyy inşallah öyle olmaz olursa çok üzürümmm tabiii canım sizleri bilgilendiririm:gul:
 

ILGAZ

Aktif Üye
Katılım
3 Ocak 2013
Mesajlar
140
Tepki
115
Puan
43
Konum
İZMİR
Kızlarrrr sakızlı muhallebiyi yedim üstüne tarçınla çokk güzel olmuş ama ben tereyağı bir kaşık dolu dolu koymadım bilginize
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst