Damla Sakızlı Muhallebi

N

nuran34

Misafir
3531create_thumb_new.jpg

Malzeme
Sos İçin
3 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Un 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 5 Adet Damla Sakızı 2 Çorba Kaşığı Margarin veya Tereyağı 1 Paket Vanilya 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Yapılışı:
Tencereye süt, un ve şekeri koyup kısık ateşte tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim. Fokurdamaya başlayınca margarin ya da tereyağını ekleyelim. Vanilya ve damla sakızını da koyup, ocağın altını kapatalım. Mikserle iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar, yaklaşık 3-4 dakika çırpalım. Muhallebiyi kuplara paylaştıralım. Tarçınla süsleyip servis yapalım.

Not: Damla sakızı, 4-5 adetten oluşan poşetler halinde aktarlarda bulunabiliyor.

ILGAZ

Aktif Üye
Tepki
115
Ben yaptım muhallebiyi umarım güzel olur tereyağ koydum bende margarin bulunmaz çünkü tadını merak ediyom akşam yiyim sizi haberdar ederimm :ne:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
damla sakızlı muhallebi çok güzel olur,afiyet olsun şimdiden..

ILGAZ

Aktif Üye
Tepki
115
Evet bencede güzel olur canım ama acaba tereyağ nasıl ducak içinde ben tgereyağla hiç yapmamıştım onu merak ediyorum.:elif:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
Evet bencede güzel olur canım ama acaba tereyağ nasıl ducak içinde ben tgereyağla hiç yapmamıştım onu merak ediyorum.:elif:

aslında tereyağ kullanmadım muhallebide ,margarin bile kullanmam ben hem sağlık hemde kilo açısından:D damla sakızı ve tereyağı tadını ağırlaştırabilir diye düşünüyorum ,ama dediğim gibi sadece tahmin,bizimle paylaşırsan sevinirim...

ILGAZ

Aktif Üye
Tepki
115
Ayyyy inşallah öyle olmaz olursa çok üzürümmm tabiii canım sizleri bilgilendiririm:gul:

ILGAZ

Aktif Üye
Tepki
115
Kızlarrrr sakızlı muhallebiyi yedim üstüne tarçınla çokk güzel olmuş ama ben tereyağı bir kaşık dolu dolu koymadım bilginize

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar