CVS (Koryon Villus Biyopsisi)

BıCıR_kıS

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.411
Tepki
1.276
Puan
113
Yaş
41
Konum
istanbul
Tarama testlerinde veya ultrasonografide kromozomal anomali açısından artmış risk izlenen gebelerde gebeliğin 10-13 haftaları arasında ince bir iğne yada kanülle ultrason eşliğinde koryon (villus) tabakasından (ilerde plasenta oluşturacak tabaka) örnek doku alınması esasına dayanır. Herhangi bir anestezi gerektirmez. Koryon tabakası embriyodan geliştiği için bebeğin genetik yapısını taşır. Bu doku kültüre edilerek kromozom dizini elde edilir ve genetik tanı konur. Kromozomal bir bozukluk belirlenirse gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. % 1-3 oranında komplikasyon gelişebilir.Plasental mozaisizm nedeni ile tanı gücü %98’ler civarındadır.

Amniyosenteze göre avantajı gebeliğin çok daha erken haftalarında uygulanabilmesi ve böylece daha erken tanı konabilmesi, dezavantajı bebeğin kaybedilme riskinin nispeten daha fazla olması ve teknik olarak daha zor olmasıdır. (Amniosentez gebeliğin 16-18 haftalarında yapılır.)
 

pembedana

Aktif Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
413
Tepki
185
Puan
43
Konum
izmir
2 kere başımdan geçen bir olay bu cvs. sorusu olan arkadaşlara detaylıca yardım edebilirim. bence tıp tarihindeki en büyük gelişmelerden ve hayranlıkla izlediğim bir işlem...
inanın, acısı falan yok, 5 dakikalık bir süreç. ondan sonra herşey normal seyrinde gidiyor...
bu konuda önemli olan tek ama tek konu, uzman kişilerin bu işlemi yapması. perinatologların...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst