Crema Catalana (Katalan Usulü Muhallebi)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
İspanyol mutfağının önemli tatlılarından biri "Crema Catalana" çok beğendiğim bir tat. Evde hiç yapmadım; ama yapmayı düşünüyorum açıkcası.:eek:

attachment.php


Malzemeler

2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 vanilya çekirdeği
Portakal kabuğu rendesi(Ayrıca limon kullanabilirsiniz.)
1 çubuk tarçın - isteğe bağlı
8 yumurta sarısı
½ su bardağı şeker
½ bardak esmer şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası

Yapılışı

Sütü krema, limon kabuğu rendesi ve tarçın ile birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Süzgeçten geçirip limon kabuğu rendesini ve tarçını atın. Bir yumurta teliyle yumurta sarılarını ve şekerin yarısını açık sarı bir karışım elde edene kadar çırpın. Mısır nişastasını ekleyin. Sıcak sütten bir iki kaşığı yumurta karışımına ekleyin, karıştırın. Yumurtalı karışımı çırparak süte yedirin. Orta hararetli ateşte, devamlı karıştırarak, yaklaşık 5-6 dakika pişirin. Karışım hafifçe kalınlaşmalı ve mısır nişastası tadı hissedilmemelidir. Kaynamaya başlar başlamaz ateşten alın. 4 toprak fırın kabına bölüştürün. Oda ısısına gelene kadar soğutun, daha sonra buzdolabına alın. Servis etmeden önce her kabın üzerine 1 çorba kaşığı şeker serpiştirin. Üstten ısıtan fırın ızgarasına yerleştirip şekerin karamelleşmesini bekleyin. Yarım saat içinde, şeker tabakası hala kıtır kıtırken, servis edin.

Not: Elektrikli mikser ile kesinlikle malzemeler çırpılmamalıdır :eek:

Afiyet olsun

Resim alıntıdır.
 

Ekli dosyalar

  • crema-catalana-prep-12.jpg
    crema-catalana-prep-12.jpg
    18,9 KB · Görüntüleme: 56

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst