Crème Brûlée Tarifi.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1.jpg


Geçmişi 1600'lü yıllara dayanan Crème Brûlée, efsaneleşmiş bir Fransız tatlısı. Bol yumurtayla yapılan bu tatlı, Fransa diyince akla gelen ilk tatlılardan. Üzerindeki karamelizeleşmiş şeker de bu tatlının imzası. Evde yaparken bu tatlının en zor kısmıysa üzerindeki şekerin yakılma kısmı. Ama yerken kesinlikle değdiğini anlayacaksınız.

Yapılışı:

5 yumurtanın sarısı
5 kaşık toz şeker
40 gr tereyağı
1 bardak krema
Yarım bardak süt
1 paket vanilya
4 kaşık esmer şeker

Yumurta sarılarını cam bir kasede toz şeker ve vanilya ekleyip karıştırın. Süt ve kremayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte kaynatın. Karışım oda sıcaklığına gelince yumurta sarılarının içine ekleyin ve karıştırın. Tereyağını ekleyip tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Karışımı kaplarınıza eşit olarak paylaştırın ve kapları su doldurduğunuz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılan 120 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlı biraz ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman soğuk tatlıların üzerine esmer şekeri paylaştırıp pürmüz ile şekeri yakıp servis edin.

Afiyet olsun.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst