Çörek Otu Nasıl Zayıflatır?

Leakuf

Yeni Üye
Katılım
7 Eylül 2013
Mesajlar
2
Tepki
1
Puan
1
Konum
Tekirdağ
Çörek otunun faydaları saymakla bitmez ancak bizi en çok ilgilendiren kısmı zayıflama yardımcı olmasıdır. Araştırmalara göre, kahvaltı ve yemeklerden yarım saat kadar önce 200 tane (ortalama 1 tatlı kaşığı) çörek otu tohumunu çiğneyerek yutmanın zayıflattığı belirlenmiştir.

Bunun dışında çörek otu yağının da zayıflatıyor olduğunu unutmamak lazım. Yine kahvaltı ve yemeklerden 1 saat kadar önce 1 çay kaşığı çörek otu yağını 1 bardak su ile yutmalısınız. Ancak çörekotu yağınızın %100 saf, ilk sıkım ve soğuk sıkım olmasına dikkat etmelisiniz.

Çörek otu fazla kiloya sahip kişilerin iştahını da azaltabilmektedir. Daha hızlı doyduğunuzu hissedersiniz. Bu sayede zayıflamanıza yardımcı olur. Tabi çörek otu yağınızla birlikte içtiğiniz 1 bardak suyun da iştahınızı kapatmakta büyük rol oynamaktadır.

Bu bahsettiğimiz kürü uygulayanlardan alınan sonuçlara göre ayda 4-6 kilo kaybettikleri gözlemlenmiştir.

Çörek otunun zayıflatma etkisini şu şekilde gösterdiği düşünülmektedir.

İştahı kapatarak,
Karaciğeri temizleyerek sindirimi hızlandırarak.

Lubricant (yağlayıcı) özelliği ile bağırsakları kaygan hale getirerek, yani müshil etkisi göstererek, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlayarak.

Çiğnenmeden yutulan çörek otunun midede açılması, şişmesi ve tok tutması mümkün olmayabilir. Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, nasıl olsa çörek otu beni zayıflatacak diye yediklerinizin miktarını arttırmamalısınız.
Çörek otunun anti obezite ve müshil etkileri gösterdiğine dair bilimsel çalışmalar ve laboratuvar verileri mevcuttur. Yedikleriniz bağırsaklarınızdan 28 saatte geçmektedir. Çörek otunun müshil etkisi ile bağırsak duvarlarınızı kayganlaştırarak, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlamaktadır. Dolayısıyla besinler daha kısa sürede dışarı atıldığından, vücudunuzun bu besinlerden faydalanma oranı düşecektir. Tıpkı ishal olduğunuz zamanlarda kilo kaybınız olduğunu fark ettiğiniz gibi. Ancak yine de uyarıyoruz, nasıl olsa çörek otu beni zayıflatacak diye düşünerek yediklerinize dikkat etmemek gibi bir hataya düşmeyin. %100 saf, ilk sıkım ve soğuk sıkım çörek otu yağının tadı diğerlerine göre daha güzeldir. Bunu da hatırlatalım.

Çörek Otunun Faydaları:

Çörek otunda bulunan kimyasal maddelerden sadece timokinonun etkilerini inceleyecek olursak; artrite, astıma, bakterilere, bronşite, alerjiye, romatizmaya ve kansere karşı olduğunu görürüz. Ayrıca çörek otu bir antioksidandır. Safra yollarını boşaltır, bununla birlikte siklooksijenaz enzimi inhibitörü, lipooksijenaz enzimi inhibitörü, ürik asidi azaltıcı etki gösterir. Ayrıca dikkat çekicidir ki, çörekotu Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği OMEGA yağ asitlerinin birbirine olan oranlarını dahi korumaktadır.

Kaynak: Formda Kalabilirim !
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst