Çökülce (Sakarca) Muhlama

E

esmanur

Misafir
1 kg. cokulce
2 sogan
2 kasik tereyag
tuz, karabiber
4 yumurta


Yapılışı
1-Cokulceler temizlenir.Kaynar suda haslanir suzulur.
2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur.
3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir.
4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir. Kapagi kapatilarak pisirilir. Sicak servis yapilir.
yumurtali_sakarca_s.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çkülce otunu hiç duymadım. Bizim buralarda yok sanırım.

Teşekkürler.:hhhhhh:
 

be_reN

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.574
Tepki
1.856
Puan
113
Konum
...
bende ilk defa duydum sanırım hiç de gördüğümü sanmıyorum bizim buralardada :dertli: paylaşım için tşkler ablacım..:hhhhhh:
 
OP
E

esmanur

Misafir
bişi değil canım evet canım bu genelde karadenizde bulunur
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst