Çok Faydalı Besin Kaynağı Keçiboynuzu Pekmezli Un Helvası

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?

İçinde sütün üç katı oranında kalsiyum var. Çinko, sodyum ve potasyum bakımından zengin.Kemik gelişimi açısından faydalı,iyi bir balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı.
Un helvamızın malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı ya da 1/4 su bardağı sıvı yağ)
Un helvasının yapılışı

Yağı eritin ,içine unu ilave edin.Sürekli karıştırarak pembeleştirin,dikkat edin un çok çabuk yanıyor.Bu arada su ve pekmezi bir tencereye koyup kaynatın.Pembeleşen una pekmezli su karışımını yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin ki topak olmasın.(gerçi benim helvam topaklandı ama tadı iyiydi)Suyunu çekene kadar karıştırmaya devam edin.
Suyunu çekince ateşi söndürün ve tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin.2 kaşık yardımıyla köfte şeklini verin,helvanız hazır.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst