Çocuklara Yönelik Cinsel Istismar

nurci

Daimi Üye
Katılım
7 Aralık 2009
Mesajlar
588
Tepki
516
Puan
93
Konum
istanbul
Arkadaşlar cuma günü bir seminere katıldım. Seminerin konuşmacıları "Mor Çatı Vakfı" nda gönüllü çalışan bir psikolog ve bir avukattı. Seminerde edindiğim bilgiler gerçektende çok önemliydi ve bu bilgileri sizinle de paylaşmak istedim. Seminerde konuşulanları aşağıda kısaca özetledim.
Cinsel istismar, çocukların bir yetişkin tarafından cinsel uyarı ve tatmin amacıyla kullanlımasıdır. Bu istismar aile içinde gerçekleştiğinde ensest veya aile içi cinsel istismar adını alır. Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişiler çoğunlukla onları şekerle kandırmaya çalışan yabancılar değil;çocuğun tanıdığı, güvendiği aile içinden veya dışından yakınlarıdır. Ensest çok yaygın olmasına karşın birçok durumda gizli kalır. Çünkü çocuklar bu durumu açıklayamazlar. Toplumuzda aileye atfedilen değerler nedeniylede ensestin üzeri örtülmeye çalışılır. Çocukların gelecekteki yaşantılarını derinden etkileyecek bu olay bazen gizli kalarak yıllar boyu devam edebilir.
Ensest toplumsal bir tabu olarak görüldüğünden bu konuda araştırma yapmak zorlaşmaktadır. Ancak eldeki kayıtlı vakalardan alınan bilgilere göre her dört çocuktan bir tanesi ensest kurbanı oluyor. Arkadaşlar dikkat edin bu çok önemli bir rakam. Belki birçoğumuza bu konu çok uzak görünecek ama sayısal veriler bunun böyle olmadığını kanıtlıyor.
Ensest,eski kanunumuzda sadece kan bağı olan kişileri kapsarken yeni ceza kanununda bu kapsam genişletilmiştir. Buna göre kan bağı olan veya olmayan, yakın veya uzak hısım ve akrabalar ile çocuğa bakım veren tüm yetişkinleri kapsamaktadır. Buradan da anlayacağınız gibi ensest kanunlarımızda suç teşkil eden bir olaydır. Ayrıca ülkemiz çocuk hakları sözleşmesini imzalayan bir ülkedir ve sırf bu sözleşmeden doğan yükümlülükler nedeniyle bile çocukları korumak zorundadır. Çocuklarımızın yaşamında asla silinmeyecek kalıcı izler bırakan bu olayla ilgili çevrenizde tanık olduğunuz birşey olursa lütfen savcılığa,yakın bir karakola veya yakınlarda çocuk polisi varsa ona başvurun. Ya da 183 nolu telefonu arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Duyarlılığınız için şimdiden teşkkür ederim. Allah bütün çocukları bu tür olaylardan ve bu tür inasnlardan korusun.
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
4 çocuktan biri ha:saskin: ayya tüğelrim ürperdi off of allah böyle insanların şerrinden korusun bilgi verdiğin iöin sağol insan çocuk yapmaktan korkuyo ya
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler önemli paylaşımın için:hhhhhh:
 

suzan_78

Daimi Üye
Katılım
22 Ağustos 2010
Mesajlar
510
Tepki
721
Puan
93
Yaş
46
Konum
izmir
paylaşımınız için teşekkürler haberlerde izlemişsinizdir muhakkak arkadaşlar 11 yaşında iöo öğrencisi bir kız çocuğu 10 gündür kayıptı bu akşam malesef haberlerde izledik boğularak ormana atılmış tecavüz etmeye kalkışmış o adi adam kız polise veririm diyince panikle boğarak öldürmüş ve kızının ihbarı sonucu yakalandı bir çiçeği daha soldurdular böyle ALLAHIM bütün yavrularımızı korusun böyle yaratıklardan içimden geçenleri buraya yazamıyorum ALLAH kahretsin inş bu vicdansızları
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişiler çoğunlukla onları şekerle kandırmaya çalışan yabancılar değil;çocuğun tanıdığı, güvendiği aile içinden veya dışından yakınlarıdır.

Maalesef ki dogru. Her olayin ardindan tanidiklari cikiyor. Rabbim korusun evlatlarimizi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst