Çocuklara yönelik cinsel istismar artıyor

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Dünya son olarak Katolik Kilisesi'ni sarsan çocuklara yönelik cinsel istismar skandalı dolayısıyla acı gerçekle bir kez daha yüz yüze geldi. Din, kültür ve coğrafya ayırt etmeksizin dünyanın dört bir yanında artan taciz olaylarına bugün hala yeterli duyarlılık gösterilmiyor.

LiveImages%5CYeniFotoAnaliz%5C321%5C%C3%87ocuklar%C4%B1n%20cinsel%20istismar%C4%B1%20art%C4%B1yor-29.07.10%5C01.jpg


Her yaştan çocuğun çeşitli şekillerde cinsel tacize maruz kalması bugün her gün karşılaştığımız haberler arasında. Ancak sanılanın aksine sosyo-ekonomik ve kültürel faktörler, çocukların istismara maruz kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Bugün her yaştan çocuk, dünyanın her köşesinde çeşitli cinsel saldırı ve tacize maruz kalıyor.

Çocukların cinsel istismara maruz kalmasının nedenleriyle ilgili araştırmalar, bu sorunun neredeyse hiçbir faktöre bağlı olmadığını, sadece çocuk olmanın cinsel saldırıya uğramak için yeterli olduğunu ortaya koyuyor.

Bugün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çocuklarıa yönelik cinsel istismar rakamları birbirinden çok farklı değil. Bu sorunu besleyen ve bir türlü önlenememesine neden olan faktör ise yine çocuklar. Çünkü çocuklar uğradıkları saldırıların ardından yapayalnız kalıyor; çocuklara gereken yardım eli uzatılmıyor.

Kaynak:Hürriyet
 

sblh

Üye
Katılım
19 Aralık 2008
Mesajlar
28
Tepki
27
Puan
13
Konum
ANKARA
Etrafımızda o kadar çok olaylar oluyor ama çoğunu duymuyoruz,annelere çok büyük görev düşüyor ,çocuklarını dışarı bırakıyorlar,ev temizlemek,komşusuyla oturmak için.Çocukların oynamak tabiki hakkı ama gözetim altında ve özellikle kız çocuklarımız dışarı çıktıkları zaman küçük bir çamaşırla ,etek altında etraftaki sapıkları hiç düşünmüyoruz.Toplum olarak daha duyarlı ve dikkatli olmalıyız,aman sende dememeliyiz.
 

sblh

Üye
Katılım
19 Aralık 2008
Mesajlar
28
Tepki
27
Puan
13
Konum
ANKARA
Temiz bir nesil,güvenilir bir ortam için bütün anneler kız ve erkek çocuklarımızı yetiştirirken daha duyarlı,daha dikkatli olmalıyız .Çocuklarımıza herşeyden önce saygı,sevgi,vicdan,iyi niyet öğretelimki,yapacağı şeyi düşünerek yapsınlar
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst