Çocuğunuzu tavuk suyuyla büyütün

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
981820110518012404331.jpg


Çocuğunuzu tavuk suyuyla büyütün

Tıp dünyası tavuk suyunun gribin en iyi ilacı olduğunu kabul etti. Özenle hazırlayıp derin dondurucuda sakladığınız tavuk suyunu çocuğunuzun tüm yemeklerine katarak gelişimine yardımcı olabilirsiniz.

Yıllar önce hatırlıyorum anneler bebeklerini ek besine geçirirken hazırladıkları yiyeceklere besleyici değeri artsın diye saatlerce et veya tavuk kaynatır, suyu poşetlere koyar ve buzlukta saklarlardı. Bu hazırlık annelerin saatlerini alır ve ‘Derin dondurucuda bekletirken de acaba içerisinde bakteri ürer mi, sağlıklı bir şey mi yapıyorum’ endişesi ile bebeklerinin çorbalarına bu kemik veya tavuk suyu özlerini koyarlardı.

Büyüyen çocuklara ek olarak evde yaşayan tüm aile fertlerine daha lezzetli çorba, pilav ve sebze yemekleri hazırlamak için buzluktan bu kemik veya tavuk suları çıkartılır, çözdürülür ve pişirme esnasında yemekleri süslerdi. Son yıllarda hazır ama sağlıklı besin alternatifleri tüketicilerin hazırlama kolaylığını sağlayacak şekilde gelişmelere neden olmuştur.

Buna en doğru örnekler hazır çorbalar, kahvaltılık tahıl gevrekleri ve sıvı tavuk suyu lezzetlendiricileridir. Günümüzde anneler bebekleri için artık saatlerce tavuk kemiği kaynatıp suyunu öz hale getirmek yerine yine aynı işlemlerden geçirilmiş yüzde 40 tuzu azaltılmış yeni ürünlerle hem sağlıklı hem de zaman tasarrufu yaparak evde hazırlanan yiyecekleri zenginleştirebiliyor.

Hem zahmetsiz hem sağlıklı

Örneğin bulgur veya kepekli pirinç ile hazırladığınız pilavlara kokusu ağır kemik veya tavuk suyu yerine piyasada paketlenmiş sıvı halde olan tavuk suyu lezzetlendiricileri katarak sağlıklı yemekler planlanabilir. Bu yeni tuzu azaltılmış tavuk suyu lezzetlendiricisi ile aile bireylerine damak tatlarına uygun bir çorba hazırlamak mümkün.Günümüzde koruyucu katkı maddesi içermeyen ve mevsiminde alınıp kurutulmuş sebzeleri bol miktarda içeren hazır çorbalar da mevcut.

Damak zevkinize uygun çorbalar

Yarım kabak, dörtte bir havuç, yarım patates, 1 yemek kaşığı pirinç,

1 yemek kaşığı mercimek, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tablet sıvı tavuk suyu hazır lezzetlendiricisi isteğe bağlı su ile kısık ateşte pişirilir. Bu çorba her gün ister aynı malzemelerle istenirse farklı sebze içerikleri ile çeşitlendirilerek hazırlanabilir.

Star
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
içinde katkı maddesi olmayan sağlıklı tavuk tabletler hangileri acaba
kulanan bilen var mı?
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
hazır tavuk suyunun sağlıklı olduğuna inanmıyorum.bence yine en iyisi o eski anne yöntemi.paylaşımın için teşekkürler canım
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Oğlumun çorba ve pilavlarında kendi hazırlayıp buzlukta sakladığım tavuk + kemik sularını bol bol kullanırım.hazır tabletlerden çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum

teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst