Çocuğunuz Ne Zaman Yabancı Dil Öğrenmeli?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Türkiye Özel Okullar Birliği, özel okulların artık anaokulu öncesi eğitimi verdiklerini, bu sayede çocukların beyin gelişiminin en uygun olduğu dönemde yabancı dil öğrenmeye başlamasını desteklediklerini belirtti. Çocuğun 3 yaşına kadar ana dilini gayet rahat konuştuğunu, 3-6 yaş arasında da en az 3 dili öğrenebilecek bir beyin yapısı oluştuğunu ifade eden Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu, çocuklar için 0-5 yaş arası dönem yabancı dil öğrenme açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

0-5 yaş dil öğrenimi için verimli

Doğumdan itibaren 5 yaşına kadar çocuğun beynindeki nörofizyolojik mekanizmanın çok faal olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, bu mekanizmanın yardımıyla dilin otomatik olarak beyne kaydedildiğini söyledi. Eyüboğlu, "Bu dönemden sonra bu mekanizma özelliğini kaybetmekte ve kayıt özelliği azalmaktadır. Daha süt emme dönemindeyken çeşitli sebeplerle aileleri tarafından kaybedilip vahşi hayvanlar tarafından büyütülen çocuklar hakkında kayıtlı araştırmalar var. İnsanlar tarafından sonradan bulunup büyütülen bu çocukların 5 yaşını geçmiş olanlarına konuşmayı öğretebilmek mümkün olamamıştır" dedi.

Ana dil korunmalı

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Yabancı Diller Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (YADİM) Müdürü Doç. Dr. Zuhal Okan ise, "Benim kişisel görüşüm yabancı dil eğitiminin erken başlamamasıdır. Çünkü, öncelikle çocuğun anadilini çok iyi öğrenmesi gerektiği kanaatindeyim. Çocuğun beyin gelişimi başka bir dili öğrenmeye yeterli değil ve telaffuzu çok zordur. Buna rağmen bu eğitime zorlanan çocuğun 15-16 yaşına geldiğinde bu kez anadil eğitiminin de yeterli olmadığına tanık oluyoruz" dedi.

alıntı
__________________
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler canım bilgi için. :hhhhhh:Ben de ilerde çocuğum olunca erkenden başlayacağım dil eğitimine.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
burda hep duydugum ve okdugum kendi ögretmenlerimdende bildigim sudur ki
bir cocuk kendi ana dilini nekadar iyi bilirse yabanci dilide okadar iyi kavrar dir
ana dili cok önemli
o yüzden tuanayla hic almanca konusmadik
bu yazdan buyanada krese gidiyo
ve basladi almancaya cok konusmasada süper anliyo
 
R

Rosie

Misafir
5 yaşımda başlamıştım ben ingilizce öğrenmeye Çocuğum olursa da 5-6 yaşlarında öğretirim çünkü çok daha verimli.devlet ortaokullarında,ilkokullarında durum çok açık ne yazık ki :S
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst