Çocuğuna kız ama belli etme

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
332720111221022812280.jpg


Çocuğuna kız ama belli etme

Uzmanlar, “Çocuğu karşı sevecen davranmalıyız. Çocuğa kızsanız bile belli etmeyin. Çocuğun bunu hissetmesi, gelişiminde olumsuz etkilere yol açabilir” dedi.

Esenler Turgutreis Mahallesi’nde hizmet veren Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Dayanışma Merkezi (ESAYDAM)’nde “Çocuk gelişimi” adlı bir konferans düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşan çocuk gelişimi uzmanı Prof. Dr. Esra Aslan, çocuğun doğum öncesi ve doğum sonrasındaki gelişim bedensel ve zihinsel gelişimini anlatarak ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.

Çocuğun gelişiminin doğum öncesinde başladığını söyleyen Prof. Dr. Aslan, anne karnında başlayan çocuk gelişiminin olumlu yönde arttırılabileceğini belirterek, “Biz düzenli yatıp, düzenli kalkıyorsak, yememiz içmemiz düzenliyse, bu çocuğun düzenli bir şekilde büyümesine de yardımcı olacaktır. Hamilelik ile beraber vücutta bir hormon salgılanmaya başlar” dedi. Hamilelik döneminde annenin psikolojik durumunun doğumu çok ciddi şekilde etkilediğini ifade eden Prof. Dr. Aslan, korkunun doğumu olumsuz etkilediğini söyledi. Bu durumun aşılması için, anne adaylarının bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aslan, doğum öncesinde anneye sağlıklı bir doğum için eğitim verilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Aslan, doğumların mutlaka hastane ortamında olması gerektiğine de dikkat çekerek doğum sırasındaki en ufak bir sıkıntının bile çok büyük sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Annenin hamilelik sürecindeki beslenme şeklinin de çocuk gelişiminde etkili olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Annenin yediği gıdalar çok önemlidir. Çoğu gıdaların kirli ve suni bir çevrede yetiştiğinden dolayı son zamanlarda sinirli ve zayıf çocuklar doğuyor” dedi.

Çocuğa karşı sevecen davranın

Doğum sonrasında ise; çocuk doğduktan sonra ilk 6 ay mutlaka anne sütü içmesinin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aslan, her gıdanın her yaşta verilmemesi gerektiğini belirtti.

“ Çocuğun gelişiminde en önemli faktörlerinden biri de psikolojidir” diyen Prof. Dr. Aslan, “Çocuğu karşı sevecen davranmalıyız. Çocuğa kızsanız bile belli etmeyin. Çocuğun bunu hissetmesi, gelişiminde olumsuz etkilere yol açabilir” dedi.

Anne ve babaların çocuklara göstereceği sevginin çocuğun gelişimi açısından çok önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aslan, çocuğun hem anneyi hem de babayı tanıyıp güvenmesi için sevginin şart olduğunu söyledi. Her anne babanın çocuklarını kucağına alıp sevmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aslan, “Çocuğun güven duyabilmesi açısından bu çok mühimdir. Bu çocuğun zekâ gelişimine de olumlu etkiler” dedi.

Çocuğa televizyon izlettirmeyin

Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişim sürecinde zekâ gelişimini olumsuz etkileyen faktörlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Aslan, “Çocuğa kesinlikle televizyon izlettirilmemeli. Televizyonu yakında izlememeli, reklam vb gibi çok hızlı görüntüleri izlemesi otizme sebep olabilir” dedi.

Kesinlikle televizyon izlettirilmemeli. Televizyonu yakından izlememeli, reklam vb gibi çok hızlı görüntüleri izlemesi otizme sebep olabilir” diye konuştu.

Haber7
 
H

Hera

Misafir
Çocuk Tv İzLememeLi Kızma konusuna geLince de her şeyde de BeLLi etmemek oLmaz Kızma duygusunun ne oLduğunu yaşamaLı biLmeLi Çocuk her şey ohh toz Pembe Süt Liman Büyüyemez ki .. Hayat ÖyLe değiL Buna hazır oLabiLmaLi
 

Lilith

Aktif Üye
Katılım
9 Mart 2011
Mesajlar
156
Tepki
105
Puan
43
Yaş
38
Konum
İstanbul
valla geçen gün bi tanıdığımın çocuğu ordan oraya zıplıyordu,çocuk sendeledi anneside ya düşseydin nolurduu diye bağırarak sırtına bi patlattı :sinir: sonrada çocuğu başka bi odaya atıp ağlattı kal orda dedi bir süre ağladı içim acıdı benim.sizce bu doğru mu?
 

office

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
1.020
Tepki
1.158
Puan
113
Konum
California
valla geçen gün bi tanıdığımın çocuğu ordan oraya zıplıyordu,çocuk sendeledi anneside ya düşseydin nolurduu diye bağırarak sırtına bi patlattı :sinir: sonrada çocuğu başka bi odaya atıp ağlattı kal orda dedi bir süre ağladı içim acıdı benim.sizce bu doğru mu?

hayır bu (şiddet), odalara kapama doğru değil ama evet düştüğü zaman ne olacağını bilmesi için kızılması doğru..

ben her zaman çocuğun sınırlarını bilmesi taraftarıyım.. evet kızarım hatta sesimin tonunu kontrol altında tutarak bağırırım da.. sonrasın da küstah, ne dediğini bilmeyen çocuklar olmasındansa, haddini-hududunu bilen, neye kızılacağının farkına varan çocuklar olmasını yeğlerim.. bu yazıya asla ama asla katılmıyorum.. kızma duygusu çocuğa yanlışı-doğruyu gösterme olanağı tanır.. neye kızdığınızı anlamayan çocuklar sınırsız olan çocuklardır.. empati yoksunu olurlar..
düşünsenize, size vurduğunda kızdığınızın farkına varmazsa, bu onun her önüne gelene vurma hakkını doğurur..
ben bu çocuk gelişimcilerine anlam veremiyorum.. neyse ki birçoğunu sadece okuyup geçiyorum :)
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
Yazinin dogum kismina ve cocugun eslenme aliskanligina kadar katiliyorum ama kizmama konusu bana da ters bir durum cocuk o zaman nerde duracagini bilmez office'i bu konuda destekliyorum empati ozurlu oluyo cocuklar sonra yeri geldiginde kizdigini belli ediceksin ki haddini hududunu bilecek
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bu yazıda bebeklikte yapılacaklar yazılıyor sanırım.Bebek çiçek gibi özenli büyütülmeli tv seyretmesi yanında bağırılması bebeğe şiddetli tavır bunlar çok yanlış.belli bi yaştan sonra kurallarınızı koyup gerektiğinde kızdığınızı belli edersiniz.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Kızmak değilde yanlış birşey yaptığını dile getirmek doğru olanı göstermek lazım sanırım bence sakin sakin anlatınca çocuk üstünde daha etkili oluyor tabi en baştan öyle alıştırmak lazım...
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bu konuyu görünce bu hafta pazar akşamı TRT Dadı diye bir program izledim o aklıma geldi
ilginç uygulamalar vardı izleyeniniz var mı?
 

zele

Daimi Üye
Katılım
17 Ağustos 2012
Mesajlar
304
Tepki
275
Puan
63
Konum
Fransa
kizmamak da olmuyor, kizmadigin zaman cocuk anlamiyor yaptiklarinin yanlis oldugunu

guzellikle anlatmaya calismak iyi guzel de , bir muddet sonra cocuk sinirlaniri zorlamaya baslayinca illaki kiziyoruz
çocuklar çok akilli, test ediyorlar bizi..

ben kizmamaya calisiyorum ama mecbur kaliyorum, mesela yigenime vurdugu zaman
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst