Çocuğum okula başlıyor

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
okul.jpg



Çocuğum okula başlıyor
Okula başlamak her çocuk ve her ebeveyn için büyük bir adımdır.
Çoğu çocuk için,okula başlamak demek anaokuluna başlamak demektir; bazı çocuklar içinse, ilköğretim birinci sınıf okula başlamak anlamına gelmektedir.Etkinlikleri eğitici olmakla birlikte, anaokulu ve diğer programlar aslında ilköğretim okuluna hazırlıktır.



Çocuğunuzun ancak sosyal ve fiziksel olduğu kadar bilişsel olarak da yeteri derecede geliştiği zaman resmi eğitim için hazır olacağını unutmayın.Nasıl çocuğunuzu 3 yaşında okumaya başlaması için teşvik etmiyorsanız ya da günün çoğunu ailesinden uzak hazırlanmasını sağlamıyorsanız; genel gelişim içinde aceleci davranmamalısınız.



Elbette, çocuğunuz için öğrenmeyi kolaylaştıracak çok şey yapabilirsiniz.Onun için en uygun olduğunu düşündüğünüz okulu seçebilir ve yeni görevlerine geçiş yaparken duygusal olarak çocuğunuzu destekleyebilirsiniz.



Çocuğunuzun okul yılları boyunca, eğitimine değer vermesini sağlamak için çocuğunuzun öğrendiklerine ilgi gösterin.Ayrıca, okula düzenli ve zamanında gittiğini kontrol ederek ev ödevlerini tamamlaması için uygun koşulları sağlayın.



Bir ebeveyn olarak, çocuğunuzun öğrendiği fen, matematik veya dil becerileri ile ilgili her şeyi bilmeniz beklenmemektedir.Ancak ders çalışırken çocuğunuzla beraber vakit geçirmek, soruların cevaplarını bulmasına izin verip çocuğunuzu buna teşvik ederek, çocuğunuzun akademik benlik saygısını oluşturacak ve kendi öğrenme becerisine saygı duymasını sağlayacaktır.

alıntıdır..........
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst