Cocuga konulan yasagin zamani bilinmeli

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Cocuga konulan yasagin zamani bilinmeli

attachment.php

Her ne kadar çocuğunuza örneklerle bir şeyler gösterip onu olumlu bir şekilde yetiştirseniz de hayır demek zorunda olduğunuz anlarda olacaktır.Çocuğunuz siz hayır dediğinizde o sırada ne yapıyorsa onun yasak olduğunu anlamalıdır.
Kesinlikle hayır denilmesi gereken 3 önemli durum örnek olarak verilebilir.
- Çocuk kendine zarar verecek her hangi bir şey yapacağı zaman (fırın üzerindeki sıcak tencereye erişmek istemesi)
- Çocuğun hareketleri başkalarına zarar verecekse (uyuyan bir bebeğin yanında yüksek sesle oynanması oyuncaklarını gürültüyle birbirine çarpması.
- Çocuğun hareketi gerçek bir hasarla sonuçlanacaksa (mum boyalarını oturma odasının duvarlarına ve kanepelere sürmesi.)
Böyle durumlarda,hayır diyerek zıtlaşmaya gitmektense severek yapacağı başka bir etkinliğe dikkatini çekmek en idealidir.
Hayır demeye karar vermeden önce çocuğun niyeti iyice anlanmalı, gereksiz yere suçlayıcı olunmamalıdır.Çocuğa niçin hayır dediğinizi ve demediyseniz neler olabileceğini açıklamak gerekir.Sözünüzün hemen dinlenmesi ve yerine getirilmesi tutarlı bir disiplin sağlamak
Çocuğunuzu disipline ederken önce doğru şeyi yaptırmak olanaksızdır.Çünkü onun doğru ve yanlışı birbirinden ayırt etme gibi henüz mantıksal gücü olmadığı gibi dilediğini yapma isteği de çok kuvvetlidir.

Alintidir.

Ekli dosyalar

• Cocuk-Bakim-Modeli.jpeg
    Cocuk-Bakim-Modeli.jpeg
    60,3 KB · Görüntüleme: 84

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Mum boyalarını oturma odasının duvarlarına ve kanepelere sürmesi :gitme: :gitme: :gitme:

Çıldırırdım sanırım :dertli:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Rica ederim canim. :hhhhhh:

Bazen bende kücük oldugunu unutum beni anlamasini bekliyorum ama o daha 1 yasinda. :dertli:

T

Tash_hatun

Misafir
Mum boyalarını oturma odasının duvarlarına ve kanepelere sürmesi :gitme: :gitme: :gitme:

Çıldırırdım sanırım :dertli:

benim kızım resimle çok içli dışlı bende bi küçük oda yaptım ona orada dilediğini yapsın bu konuda becerisi varsa sergiliyebilsin diye olanak sağlamak için.. dadıma ben bugn annemn odasnda uyuycm demiş gecen gün kapının kilidini açtırmış kandırmış uyumuş gibi yapark bacaksız.. sonra boyalarnı alıp yeni aldığım elbslri duvarı ve beyaz koltk tarzı bi pufum var tüylü çok severdimm onu boyamış.. görünce çok sinirlendm kızmamak için odaya kapattım kendimi sinirim geçsn de öyle konusym diye.. konustm snra anlatmaya çalştm şuan cezalı odası kitli boya yapmak yasak yarn öğlen bitcek cezası bakalım vazgecicekmi orayı burayı boyamaktn önüne hususi bi iki elbise bırkcm kullnmdğm deniycm :D bi kerede teyzemin makyaj malzmlryle kndni boyamştı teyzme götrmeme cezası verdm daha makyaj malzemlrne dokunmuyo izin almadn.. inşallah işe yarar

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
ogluşumdaküçükken yeni aldıgım rimeli stick'in icine sokmuş we halıda desenler yapmıştı
sanat eserini gördügüm an saçlarım resmen dikenleşmişti...
ayyy keşke yine küçük olsada bütün halılarımı batırsa:dertli:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
cok faydali
cok güzel
ve cok dogru bilgiler
birde ben tuanaya hayir dedigim zaman gerekirse yanina gider ve göz hizasinda derim
uzaktan bagirarak diil
ve yazilanlar gibi nedenini hep aciklamisimdir
cokta faydasini görürüm hep:eek::hhhhhh:

ümitsiz vaka

Aktif Üye
Tepki
59
benim kızım resimle çok içli dışlı bende bi küçük oda yaptım ona orada dilediğini yapsın bu konuda becerisi varsa sergiliyebilsin diye olanak sağlamak için.. dadıma ben bugn annemn odasnda uyuycm demiş gecen gün kapının kilidini açtırmış kandırmış uyumuş gibi yapark bacaksız.. sonra boyalarnı alıp yeni aldığım elbslri duvarı ve beyaz koltk tarzı bi pufum var tüylü çok severdimm onu boyamış.. görünce çok sinirlendm kızmamak için odaya kapattım kendimi sinirim geçsn de öyle konusym diye.. konustm snra anlatmaya çalştm şuan cezalı odası kitli boya yapmak yasak yarn öğlen bitcek cezası bakalım vazgecicekmi orayı burayı boyamaktn önüne hususi bi iki elbise bırkcm kullnmdğm deniycm :D bi kerede teyzemin makyaj malzmlryle kndni boyamştı teyzme götrmeme cezası verdm daha makyaj malzemlrne dokunmuyo izin almadn.. inşallah işe yarar

sen hangi hayal aleminde yaşıyosun ben anlamadım ki:)) bu kadar da atılmaz ya

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
önemli bi konu teşekkürler
Rica ederim canim. :eek:pucuk:
Insallah ise yarar canim. :panter:
ogluşumdaküçükken yeni aldıgım rimeli stick'in icine sokmuş we halıda desenler yapmıştı
sanat eserini gördügüm an saçlarım resmen dikenleşmişti...
ayyy keşke yine küçük olsada bütün halılarımı batırsa:dertli:
Ayy bende aynisini diyecegim biliyorum ama bazende büyüse diyorum. :dusun:
cok faydali
cok güzel
ve cok dogru bilgiler
birde ben tuanaya hayir dedigim zaman gerekirse yanina gider ve göz hizasinda derim
uzaktan bagirarak diil
ve yazilanlar gibi nedenini hep aciklamisimdir
cokta faydasini görürüm hep:eek::hhhhhh:
Cok güzel davraniyorsun kizina canim, insallah bende oglumla öyle olurum.
sen hangi hayal aleminde yaşıyosun ben anlamadım ki:)) bu kadar da atılmaz ya
Satasmayalim canim. Neyin gercek neyin yanlis oldugunu bilemezsiniz. :dertli:

Rica ederim. :panter:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar