Çıtırlı pilav tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Çıtırlı pilav tarifi

Ana yemeklerin yanında olmazsa olmaz pirinç pilavının en çıtır hali!
tırlı-pilav_887d619f-126c-48a6-b06e-d6654e16db21_14_BBB30695-64AF-4320-AA80-33C539D1AB3A.jpg

Malzemeler

450 gr yasemin pirinç
675 ml su (1 su bardağı 240 ml)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Tereyağı orta boy pilav tenceresinde erilin, su ve tuz ilave edin. Yıkanmış pirinci kaynayan suya atın, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kâğıt havlu koyup, kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Şehriyeyi erimiş tereyağı ile kavurun, pilavın üzerine serperek servis edin.

ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst