Çitir pogaca-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
citir2.jpg


Yumuşak değil ama sert de değil, kraker kıvamında poğaça istiyorsanız buyrunuz, bu tarifi kullanınız. Ama baştan uyarayım, yapması oldukça zahmetli. Hamur falan açmak gerekiyor merdane ile. Piştikten sonra da kraker gibi, kırt kırt bitiveriyor. Yeni bir şeyler denemek isteyenlere duyrulur. Zeytinyağlı dolma gibi. Büyük bir Ar-Ge ve emek gerektiriyor. Mazoşist ve farklı tarifler peşindekiler için.
Bu tarif iki-üç kişiliktir. Malzemelerin miktarını 2′nin katları şeklinde arttırarak/azaltarak istediğiniz kişi sayısına göre hazırlayabilirsiniz.
hamur.jpg

Malzemeler gelsin:
Hamur için:
pointbullet.png
1,5 fincan kekun
pointbullet.png
1,5 fincan buğday unu
pointbullet.png
3 yemek kaşığı ılık su
pointbullet.png
3 yemek kaşığı zeytinyağı
pointbullet.png
1 çay kaşığı tuz

İç için:
pointbullet.png
100 gr. beyaz peynir
pointbullet.png
4-5 dal maydanoz
pointbullet.png
1 adet yumurta akı
pointbullet.png
(Tercihe göre) 1 çay kaşığı karabiber
Süsleme için:
pointbullet.png
1 yumurta sarısı
pointbullet.png
2 yemek kaşığı süt
1. Unları kendi aralarında tuzla harmanlayın. Birbirlerine karıştıklarından emin olduktan sonra, un tepeceğinin ortasını açın ve içine su ile zeytinyağını döküp, yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Sabırsızlar yarım fincan yoğurt ya da margarin eklesin.
2. Kıvamını alan hamuru 1 poşet ya da folyaya sarıp, 1 saat süresince buzdolabında bekletin.
3. O esnada poğaça içini hazırlayın. Peyniri bir çatal yardımıyla ufalayın. (Yumurta akını katarsanız bu işlem daha da kolaylaşacaktır.) Yıkayıp, saplarından ayırdığınız maydanozları da karışıma bütün bütün ilave edin. En son karabiberi de ekleyip, hamur kendine gelene kadar başka bir işle uğraşın. Örneğin, 1,5 fincan kullanıp bir köşeye ayırdığınız kekundan kek yapın.
4. Beklemiş hamuru dolaptan çıkarıp küçük parçalara ayırıp, merdane ile 2 mm. kalınlığında açın. Geniş ağızlı bir bardak ya da kalıpla hamuru kesin.
5. Hamurların ortasına gelecek şekilde içleri yerleştirip, ağızlarını sıkıca kapatın. Hamuru kurutmamaya özen gösterin. Hamur kurur ise poğaçaların birbiri üzerine kapanan iç kısımlarını birer damla su ile ıslatın.
6. Fırını 180 dereceye getirip, ısıtın.
7. O esnada yumurta sarısını çırpıp, süt ile karıştırın ve poğaçaların üzerine karışımı sürün.
8. 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Dipnot: Olur da üstüne sürmek için hazırladığınız süt-yumurta karışımı ve poğaça içinden artar ise, bir yumurta daha kırıp kendilerinden peynirli yumurta yapınız. Yanına da karanfilli çay demleyiniz.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst