‘Cinsiyetsiz’ çocuk yetiştirme tartışması

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
634122_detay.jpg

‘Cinsiyetsiz’ çocuk yetiştirme tartışması

-Bebek kız mı erkek mi? -Ona seçme hakkı tanımak için cinsiyetini açıklamıyoruz! İleride kendisi karar verecek!.. Kanadalı Witterick çiftinin cinsiyetsiz bebek yetiştirme kararı ülkede büyük tartışma yarattı. Uzmanlar çocuğun ileride büyük zorluk çekeceğini söylüyor


Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kathy Witterick (38) ve David Stocker (39) çifti geçen yılbaşında bir bebek sahibi oldu. İkili evde doğan bebeklerine Storm adını verdi. Ancak çocuklarını “cinsiyetsiz” yetiştirme kararı alan çift Storm’un kız mı yoksa erkek mi olduğunu açıklamadı. Ve yakınlarına e-postayla şu mesajı yolladılar: “Storm’un cinsiyetini paylaşmamaya karar verdik. Bunu ona seçim hakkı vermek ve özgür olmasını sağlamak için yapıyoruz.” Beş aylık Storm’un cinsiyetini sadece kendileri, bebeğin beş ve iki yaşındaki ağabeyleri, doğuma giren iki ebe ve ailenin yakın bir arkadaşı biliyor. Bu “büyük sırrı” bilenler de Storm cinsiyetini seçene kadar “çenesini kapalı tutacak”, kimse ona “kadınlık ve erkekliğin” gereklerini dikte etmeyecek.

“BACAK ARASI ÖNEMLİ DEĞİL”

Storm’un “cinsiyetsiz” büyümesine anneanne ve dedesinden de destek geldi. Ancak haber gazetelerde yayınlandıktan sonra çiftin bu kararı büyük tartışma yarattı. Uzmanlar bu karar yüzünden bebeğin ileride büyük zorluk çekeceğini öne sürdü. Anne Witterick, “İnsanlar bir bebek doğduğu zaman ilk olarak ‘kız mı erkek mi’ diye soruyorlar” derken baba Stocker ise “Birini tanımak istiyorsanız onun bacak arasını merak etmezsiniz” sözleriyle kararlarını savundu. İkili, Storm’u toplumun kadın ve erkeklere yükledikleri sorumluluklardan arındırarak büyütmenin doğru olacağını ifade etti.

634122_a22038e3e6be95d8b01e5a6f55fe5f6c.jpg


Angelina’nın kızı da erkek gibi giyiniyor

Bazı Batılı ülkelerde aileler nötr cinsiyetli çocuklar yetiştirmeye çalışıyor. Çocuklara oyuncak bebekler alınıyor, peri kıyafetleri giydiriliyor, ev işi yaptırılıyor. Amaç, geleneksel ve cinsiyetçi rol modellerini kırmak. Giderek yaygınlaşan bu eğilimin temsilcilerinden biri de Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti. İkilinin kızları 5 yaşındaki Shiloh erkek gibi giyinmeyi seviyor. İkili de kızlarının erkek gibi giyinmesine ve erkek gibi hareket etmesine izin veriyor.


Habertürk
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst