Cinbiber turşusu(pişirilerek yapılan ve resimli)

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
40
Konum
kırıkkale
tarifimi alıntı tariflere yazmısım o yüzden burayada kopyalıyorum :)

bu turşu daha çok kahvaltıda yenilecek bir turşu ve ekmek batırarak yemek:kayris: harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.. en azından azcık bi kavanoz deneyip sonra istediğiniz kadar yapabilirsiniz... ben öyle yapmıştımda :)

ne kadar domates kullandım bilmiyorum bahçemizin domatesi olduğu için ama 25-30 adet domates vardı ve kullandığım ölçülerle yazıyorum hemen...

tursu.jpg


malzemeler

25-30 adet iri domates

cin biberi (onuda sevdiğiniz acı miktarına göre koyabilirsiniz ben birazda marketlerde minik biber turşuları satılıyor komşu satıyordu o biberdende koydum)

2-3 baş sarımsak
2 yemek k. sıvıyağ
1 veya 1,5 su b. sirke ve tuz
1 yemek k. şeker (tadının daha güzel olmasını sağlıyor)
2-3 tane limon tuzu

yapılışı

domatesleri rendeliyoruz. biberlerin varsa uzun saplarını kısaltıp tüm şekilde hazırlıyoruz. sarmısakların birazını doğradım birazını dövdüm daha iyi aroma versin diye.rondodanda geçirebilirsiniz.

yağı tencereye alıyoruz domatesi ekliyoruz domates çok suluysa bir müddet kaynatıp (sulu değilse 1-2 dk kaynadıktan sonra) biberleri ekliyoruz.sarmısaklarıda ekleyip biberlerin rengi değişene kadar pişiriyoruz (bizim domatesler çok suluydu ben suyunu biraz daha çekene kadar pişirdim)
pişince sırasıyla şekeri tuzu,limon tuzunu ve sirkeyi ekleyip altını kapatıyoruz. (şekeri tadarak koyunki şeker oranı çok olmasın. tencerede ılıyınca kavanoz veya sığacak bir turşu bidonuna alıyoruz... buzdolabında saklanması önerilir.. afiyet olsun
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
Bunu kayınvalidem çok güzel yapar canım,enfes oluyr pilavların,çorbaların yanında

çorbanın içine iki kaşık dökün görüceksiniz tadını:eek:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ellerine emegine saglik canim
böyle hamarat arkadaslarim tariflerini paylastikca cok mutlu oluyorum
heleki ben tam bir tarif kurduyken iyi geliyo bana:incim:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canım :hhhhhh:

Annem yapar bunu. Hatta o bütün değil de ince ince keserek koyar. Acıyı daha fazla hissedersin:)

Çorbalarda, bulgur pilavında ve de özellikle kısır ile muhteşem oluyor :huri:
 
OP
acigul

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
40
Konum
kırıkkale
yorumlar gözden kaçmış yeni gördüm :gulegule: güzel yorumlarınız için teşekkür ederim canlarım :hhhhhh: bende kahvaltıda çayın yanında ekmek banarak yemeyi çok seviyorum çorbadada deniycem merak ettim tadını :kivir:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
benim bir komsum bana getirmisti bir keresinde aciydi yedikce yiyesim geliyordu:lululu:
ben tatli biberle yapiyim bari peki kizlar elma sirkesi olurmu?
 
OP
acigul

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
40
Konum
kırıkkale
benim bir komsum bana getirmisti bir keresinde aciydi yedikce yiyesim geliyordu:lululu:
ben tatli biberle yapiyim bari peki kizlar elma sirkesi olurmu?

elma sirkesinin tadı farklı sanırım canım kokusuda. bilmiyorumki nasıl olur turşuda :panter: çevremde hiç elma sirkesi kullanan yok az bişi yap dene istersen :ilknur: ben biberleri delmeden koydum acı olmadı hiç tabi komşun bol biberli yaptıysa ozaman acı olur ben az koydum -hmm-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst