Çin Usulü Mücver Tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
541347161809.jpg


Çin Usulü Mücver Tarifi

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı su
2 demet taze soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yumurta
1 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı soya sosu
Toz kırmızıbiber, tuz
Kızartmak için: 200 gram margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
Çin Usulü Mücver Yapılışı
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Diğer tarafta jülyen doğranmış taze soğan ve kırmızı biber, az çırpılmış yumurta, sarmısak, un, soya sosu, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı pirince ekleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritip içine sıvıyağı katıp kızdırın. Harçtan bir kaşık alıp tavaya dökün ve üzerine hafifçe bastırarak arkalı önlü kızartın. İç harç bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını süzdürün ve Çin sosu ile servis yapın.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst