Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

nergiz85

Aktif Üye
Katılım
23 Şubat 2011
Mesajlar
178
Tepki
195
Puan
43
Konum
Edirne
Cildimizde iki türlü leke oluşmaktadır. Bunlar derimizden daha koyu olanlar ve derimizden daha açık tonda olanlar şeklinde görülür. Güneş ışınları, çiller, cilt kanseri ve mantar hastalıkları gibi birçok nedeni vardır.


Ciltlerde Gördüğümüz Benler Neden ve Nasıl Ortaya Çıkmaktadır?

Benlerin oluşum nedeni tam olarak belirlenememiştir. Ortaya çıkış aşamaları incelendiğinde ise ilk olarak erken çocukluk döneminde belirmeye başlar. Ergenliğe doğru sayıları artmakla beraber erken çocukluk döneminde sadece birkaç tane oluştuğu görülür. Düz bir şekilde ortaya çıktıktan sonra kabarıklaşabilir. Renkleri ise deri ve derinin daha koyu tonlarında gözlemlenir.

En Çok Karşılaşılan Cilt Lekeleri Hangileridir?

Cilt Lekeleri arasında en çok karşılaşılan tipi gebelik lekeleridir. Bu lekeler genellikle kontrol haplarının ve ös****** hormonun kullanımıyla ortaya çıkmaktadır. Doktorların önereceği çeşitli krem ve renk açıcılar sayesinde gebelik lekeleri ortadan kaldırılabilir. Gebelik lekelerinin ardından en fazla gözlemlenen cilt lekeleri ise çiller ve güneş lekeleri olarak sıralanabilir.

Cilt Lekelerinin Tedavisi

Doktorlar tarafından bireye özel olarak belirlenen birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

- İlaç tedavisi
- Krem tedavisi
- Cilt soyma işlemi (Kimyasal Peeling)
- Laser ile tedavi
- Koterizasyon
- Krioterapi (Lekenin dondurulmasıyla gerçekleştirilen tedavi)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst