Cilt Kremleri İlaç mı Kozmetik mi?

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Cilt Kremleri İlaç mı kozmetik mi

Cilt kremlerine her yıl kucak dolusu para harcıyorsunuz. Oysa, çoğunuzun kullandığınız krem ve serumların içinde ne olduğundan haberi bile yok!

Üstelik cildiniz çok ama çok önemli ve çok hassas bir organ. Yaklaşık 2 metre büyüklüğünde bir örtü ile vücudunuzu sarıp sarmalayan bu mükemmel organı sakın sıradan bir kaplama malzemesi ya da parlak, alımlı, süslü bir paketin ambalajıyla karıştırmayın. Cildiniz sıradan bir örtü değil, çalışıp işleyen, yaşlanan ama yenilenen aktif, kıpır kıpır bir organdır.

Gölge Etmeyin Yeter

Cildiniz müthiş bir kendi kendini tamir yeteneğine sahiptir. (Dış etkilere en açık organınız olduğundan bu yeteneğe zaten en çok da onun ihtiyacı var). Ama yine de cildiniz dış ortamın etkilerinden az veya çok zarar görür. Sigara dumanı, egzoz gazları, güneş ışınları, tozlar, buharlar, böcek sokmaları (hatta ona iyilik olsun diye kullandığınız cilt ürünlerinin bazıları) cildinize zarar verir. Bu zararı hafifletmenin yolu öncelikle onu içten iyi beslemekten geçiyor. Ama akıllı bir dış destek de gerekiyor.

Cilde içerden veya dışardan zarar veren sorunların çoğu iltihaplanmaya yani kimyasal maddelere bağlı yangısal süreçlere yol açıyor. Özelikle dış zararları önlemede hücre yaşlandırıcısı serbest radikaller ön planda rol oynuyor. İşte bu nedenle cildi dışardan serum ve ya kremlerle desteklemek söz konusu olduğunda akla önce "antioksidan doğal destekler" geliyor. Son yıllarda başarılı olduğu bazı klinik çalışmalarla da kanıtlanan etkili kırışıklık önleyici ve giderici ürünlerde mutlaka bir veya daha çok antioksidanın bulunmasının nedeni de bu!

Peptit Mucizesi Doğru Mu ?

Son yıllarda özellikle cilt kırışıklıklarını gidermede çok iddialı bir grup doğal madde daha serum ve kremlere eklenmeye başlandı. Kısaca "peptit" olarak bilinen bu maddelerin cilt bakımı ve gençleştirme çalışmalarında atılan büyük adımlardan biri olduğu belirtiliyor. Peptit yapısındaki bu maddelerin bulunduğu kremleri yüze ve boyna düzenli olarak uygulayanlarda cildin esnekliğinde, dokusunda iyileşme, çizgi ve kırışıklık görünümünde azalma görülüyor. Peptit içeren kremlerin lekeleri azalttığı, cilt sıkılığını arttırdığı, ciltte fark edilebilir bir ışıltı, parlaklık ve nem artışını arttırdığını ileri sürenler var. İşin güzel tarafı bu kremlerin nemlendirici ve güneş kremleri ile birlikte de kullanılabilmeleridir.

Özellikle yaz güneşinin cildinizi kavurmaya başladığı bugünlerde ona daha fazla itina etmeniz, yardımcı olmanız gerektiğini unutmayın. Cildinizi yaz aylarında da içten besleyip, dıştan desteklemeyi sakın bırakmayın.



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst