Çilekli Panna Cotta

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
s+170.JPG

Panna Cotta

Malzemeler:

200 ml süt
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz jelatin (şekersiz)
1/4 su bardağı soğuk su
1/2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı yoğurt (175 gram)
1.5 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Süslemesi:

2 su bardağı dilimlenmiş çilek
1 yemek kaşığı portakal likörü
1 yemek kaşığı bal




Hazırlanışı:

2 adet servis yapacağınız kabı hazırlayınız.
Bir kasenin içersine soğuk suyu koyup jelatini ilave ederek kenarda bekletiniz.
Küçük bir tencereye sütü koyup balı ilave ediniz ve orta ısıda sütü ıstınız.
Bal eriyince jelatini ilave edip ateşi kısarak malzemeleri iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp kenarda soğumaya bırakınız.
Bir karıştırma kabına yoğurdu koyup tel çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırınız. Portakal kabuğunu ekleyip tekrar karıştırınız.
Soğumuş süt karışımını yoğurt karışımına ilave ederek tel karıştırıcıyla karıştırınız ve servis yapacağınız kaplara eşit olarak dökünüz.
Buzdolabında soğuyup hafif katılaşıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat bekletiniz.
Çileklerden yarım bardak kadarını blendera koyarak püre haline getiriniz.
Geriye kalan çilekleri bal ve portakal likörüyle karıştırınız.
Panna cottaları dolaptan çıkarıp servis tabaklarına alarak hazırladığınız çilek karışımı ve çilek püresiyle süsleyip soğuk servis yapınız.


Kaynak :yogurtkitabi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst