Çilekli Granita

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
JREXDT.jpg


Çilekli Granita


•250gram şeker

•360 ml su

•Birkaç adet nane yaprağı

•500 gram çilek

•1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı limon suyu

•1 fiske tuz

Tarif:

•Küçük bir tencerede şeker, 120 ml su, limon suyu ve kesilmiş nane yaprağını 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirin.

•Kaynadıktan sonra süzün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin.

•Çilekleri blenderdan geçirerek püre haline getirin.

•Püre haline gelmiş çilekleri süzgeçten geçirin ve 120 ml su, 1 çorba kaşığı limon suyu, tuzu ve 30 ml şurubu ekleyin. Eğer tadı çok tatlı değilse biraz daha şuruptan ekleyin.

•Hazırladığınız karışımı metal bir kaba dökerek 1 saat derin dondurucuda bekletin.

•15-20 dakikada bir kontrol edin. Kabın kenarları buz tutmuşsa buzları kazıyın.

•Tam olarak donmuş hale geldiğinde servis edebilirsiniz.

•Bardaklarda veya kaselerde servis edebilir, üzerini nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

•Afiyet olsun!

Kaynak : Mahmure
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst