Cilek Sosu

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


MALZEMELER:




Yarım kilo çilek



1 çay bardağı toz şeker



YAPILIŞI:

Çilekleri yıkayıp derin bir kaba alıyoruz.Eğer çilekler büyükse iki üç parçaya ayırabilirsiniz.Üzerine şekeri döküp el blendırıyla çilekleri tamamen eziyoruz. İşte bu kadar pişirmek falan yok.Sosun kendinden koyu bir kıvamı oluyor.5 dakikada nefis sosumuz hazır.Şeker oranını isteğinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Hemen kullanacaksanız buzdolabına kaldırın. Daha sonra kullanacaksanız tek kullanımlık ayırıp dondurun.Birer su bardağı ölçüsünde ayırarak dondurabilirsiniz.İsterseniz plastik bardaklara koyun ya da benim gibi buzdolabı poşetleriyle dondurun. Kullanmadan 5-6 saat önce dondurucudan çıkarın.

Herkese afiyet olsun...

Alinti
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
:catalbicak:
tsk86lz6.gif
:catalbicak:

Emeğine sağlık incim:incim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst