Cilek Soslu Muhallebi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • Çilek
Hazırlanışı
1. Süt, toz şeker ve unu bir tencereye koyun. Orta derece ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatın, vanilini ekleyip son kez karıştırın. Kaselere 1/4lük kısımları boş kalacak şekilde doldurun.
2. Dört kişi için 15 adet çileği mutfak robotunda püre haline getirin. Muhallebinin kendi şekeri ile meyvenin şekeri birbirini dengeleneceğinden dolayı, ben çileğe şeker eklememeyi tercih ediyorum. Eğer siz çok şekerli seviyorsanız, mutfak robotuna 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilave edin.
3. Soğumuş muhallebilerin üzerlerine çilek püresi koyun. Pürenin üzerine doğranmış çileklerden serpiştirebilirsiniz. Eğer çilek koyacaksanız püreyi tepeleme doldurmayın; çilekler de pürenin üzerine gelince taşabilir. Nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst