incitanemtuana
Daimi Üye
kahvaltilik bir tarifmis
Tabii öncelikle malzemelerin neler olduğunun üzerinden geçelim, öncelikle başta da dediğim gibi, ekmeğiniz çok taze olmamalı, bu tarif ile bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş de oluyorsunuz. Eğer büyük bir tost dilimi kullanacaksanız 2 dilim yeter, yok daha küçük bir tost dilimi ise, o zaman 4 dilim kullanabilirsiniz. Benimkisi büyük idi, ancak ben 2 dilim yerine, zamandan tasarruf olsun diye, kalınca bir dilim kestim, ama siz benim gibi yapmayın, biraz taş devrinden kalma bir görüntü oldu
nazik bir şekilde açgözlülük yapmadan 2 adet ince diliminizi hazırlayın. Hem böylesi daha çıtır olur.
Bir kasede, 1 yumurta ve 1 çay bardağı kadar sütü güzelce çırpın. Ekmeklerinizi bu karışıma bandırın ve 1-2 dakika içinde bekletin.
Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yarım tatlı kaşığı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın. Ardından ekmeklerinizi arkalı önlü tavada kızartın. Kızarmış ekmeklerinizi toz şekere bulayın ve tabağınıza alın.
Üzerine ise, rondoda, 8-9 çilek ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ile sos haline getirdiğiniz karışımı dökün ve de afiyetle yiyin...
ALINTI
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Tabii öncelikle malzemelerin neler olduğunun üzerinden geçelim, öncelikle başta da dediğim gibi, ekmeğiniz çok taze olmamalı, bu tarif ile bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş de oluyorsunuz. Eğer büyük bir tost dilimi kullanacaksanız 2 dilim yeter, yok daha küçük bir tost dilimi ise, o zaman 4 dilim kullanabilirsiniz. Benimkisi büyük idi, ancak ben 2 dilim yerine, zamandan tasarruf olsun diye, kalınca bir dilim kestim, ama siz benim gibi yapmayın, biraz taş devrinden kalma bir görüntü oldu
Bir kasede, 1 yumurta ve 1 çay bardağı kadar sütü güzelce çırpın. Ekmeklerinizi bu karışıma bandırın ve 1-2 dakika içinde bekletin.
Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yarım tatlı kaşığı ayçiçek yağını koyun ve ısıtın. Ardından ekmeklerinizi arkalı önlü tavada kızartın. Kızarmış ekmeklerinizi toz şekere bulayın ve tabağınıza alın.
Üzerine ise, rondoda, 8-9 çilek ve 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ile sos haline getirdiğiniz karışımı dökün ve de afiyetle yiyin...
ALINTI