incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı acıbadem likörü
500 ml dondurma (örn. vanilyalı veya vanilya - çikolatalı)
250 gr çilek
Nasıl Hazırlanır:
1. Çilekleri yıkayıp suyunu süzün. En iyilerinden, sapını kopartmadan süsleme için 4 adet kenara ayırın. Artanı Zest sos tenceresinde pudraşekeri, limon suyu ve likör ile püre haline getirin.
2. Çilek püresini şampanya kadehi gibi yüksek ayaklı 4 bardağa paylaştırın. Her birine üçer top dondurma ilave edip çilekle süsleyin.
Karabiberli çilek:
Tarifi aynen uygulayın, sadece acıbadem likörü yerine çilekleri 1 tutam karabiber ile karıştırın. Karabiberin keskin tadı çileklerin yoğun aromasıyla çok güzel uyuşuyor.
Böğürtlenli - şampanyalı dondurma:
Tarifte çilek yerine 250 gr böğürtlen kullanın. Pudraşekeri, limon suyu ve dondurma ile püre haline getirin. Badem likörü yerine de 100 ml şampanya ilave edin.
alinti
1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı acıbadem likörü
500 ml dondurma (örn. vanilyalı veya vanilya - çikolatalı)
250 gr çilek
Nasıl Hazırlanır:
1. Çilekleri yıkayıp suyunu süzün. En iyilerinden, sapını kopartmadan süsleme için 4 adet kenara ayırın. Artanı Zest sos tenceresinde pudraşekeri, limon suyu ve likör ile püre haline getirin.
2. Çilek püresini şampanya kadehi gibi yüksek ayaklı 4 bardağa paylaştırın. Her birine üçer top dondurma ilave edip çilekle süsleyin.
Karabiberli çilek:
Tarifi aynen uygulayın, sadece acıbadem likörü yerine çilekleri 1 tutam karabiber ile karıştırın. Karabiberin keskin tadı çileklerin yoğun aromasıyla çok güzel uyuşuyor.
Böğürtlenli - şampanyalı dondurma:
Tarifte çilek yerine 250 gr böğürtlen kullanın. Pudraşekeri, limon suyu ve dondurma ile püre haline getirin. Badem likörü yerine de 100 ml şampanya ilave edin.
alinti