Cildinizi temizlerken bu 8'liye dikkat edin!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Cildinizi temizlerken bu 8'liye dikkat edin!

Makyajınız sizi büyüleyici kılsada doğru temizlenmediğinde ve tam olarak arındırılmadığında cildinizi mahveder. Dupduru ciltlere özenenlere cildinizi temizlemeye ve yumuşatmaya yarayacak 8 öneriyi derledi.

33910.jpg


Temiz tutun!


Özellikle hassas ciltlerin dikkat etmesi gereken bir nokta. Sabah, akşam ve spordan sonra cildinize masaj yaparak yıkamalısınız. Makyajınız sivlcelerinizi örter fakat doğru temizlenmediğinde makyajın bile kapatamayacağı bir hal alabilir.

Dermatolojik yüz yıkama jellerini kullanmanız dermatologların önerisi. Böylece akne oluşumuna taviz vermeyeceksiniz.

35839.jpg


Sivilceleri sıkmayın!


Bunu yapmamak oldukça zor biliyoruz fakat dayanamayıp sıktığınız sivilceler kalıcı izlere ve iltihaplanmalara sebep olabilir. Hatta sonrasında daha fazla sivilcelenmeye de yol açabilir.

Eliniz durmadan sivilcenize gidiyorsa elinizi oyalayacak birşeyler almanız önerimiz.

35840.jpg


Karmaşık maddelerden kaçının!


Klinik denemelerle kanıtlanmış benzoil peroksit ve glikolik ya da salisilik asidi içeren karışımlar akne için önerilen maddeler. Bu maddeleri 6 hafta boyunca kullanmanız gerekmekte. Eğer 6 hafta sonucunda bir cildinizde bir fark olmadıysa, bu ürün sizin cilt tipinize uygun değil.

35841.jpg


Retinoidleri deneyin!


Retinoidler sadece kırışıklıklar için değildir. Akne oluşumunu engeller, kolajen üretirler ve lekeleri yok ederler. Gece yatmadan önce bir ceviz büyüklüğü kadar bu karışımı parmaklarınızla tüm yüzünüze yedirin.

35842.jpg


Erken tedavi


Sivilcelenmeden ve lekeler tam olarak yüzünüze yerleşmeden harekete geçin. Amaç cildinizi temiz tutmak. Aknenin oluşumunu önlemek için dermatolojik karışımları yüzünüze sürebilirsiniz.

35843.jpg


Cildinizi kurutmayın!


Akne ve leke önleyici ürünleri kullanırken de yüzünüzün kupkuru kalmamasına özen gösterin. Bazı kimyasallar teninize iyi gelmez. Bunun için nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.

35844.jpg


Rahatlayın!


Demesi kolay, peki yapması? Stres hormonlarınızı harekete geçiren, düzeninizi bozan hatta teninizi sivilcelendiren önemli bir etkendir. Daha dingin olmaya çabalamanız önerimiz. Örneğin küvetinizi doldurun, sıcacık bir köpük banyosuyla teninizi dinlendirin ve arındırın.

35845.jpg


İzlerden kurtulun!


Sivilcelerin yok olması sadece izlerin gittiği anlamına gelmiyor. İz tedavilerindeyse, salisilik asit ve meyan kökü özü kullanılıyor.

35846.jpg


Kaynak;Elma&Elma
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst