
Çikolatalı Truff Kurabiye
*1 paket margarin (yumuşak)
*50 gr. kakao
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağaı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartmatozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
Derin bir kapta yoğurulur ve fındıktan büyük, cevizden küçük olacak şekilde yuvarlanarak tepsiye dizilir.200 cc ısıtılmış fırında pişirilir.
300 gr çikolata benmari usulu eritilir.pişen ve ılıklaşan kurabiyeler, ılık çikolatanın içine atılarak, her taraflarının eşit miktarda çikolataya bulanması sağlanır.

çatal yardımıyla çikolatanın içinden alınan kurabiyeler derin bir kasenin içindeki hindistan cevizinin içine atılır ve iyice hindistan cevizine bulanır.

alüminyüm folyo serilen bir tepsiye dizilen çikolatalı kurabiyeler buzdolabında yarım saat bekletilerek dondurulur.
Kaynak :mutfak hatıraları