Çikolatalı Pamuk Kek

N

nuran34

Misafir


Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
80 gr bitter çikolata
100 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:

Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritin. Ben bunun için büyük bir cam kase kullandım ki, çikolatayı başka kaba almak zorunda kalmamayım.
Çikolatanın içine yumuşak tereyağını koyup eriyene kadar karıştırın ve ılıması için kenara alın.
Diğer tarafta yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarına bir fiske tuz atıp kar haline gelene kadar çırpın.
Yumurta sarılarını ve şekeri ılımış çikolata ve tereyağına ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
Yumurta aklarını iki aşamada ekleyip karıştırın.
Sütü ekleyip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin. Bu aşamada çok fazla çırpmayın.
Hamuru yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. ( Ben 26 cm çabında teflon tepsi kullandım)Keki soğuk fırına sürün. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Kek kabarmaya başladıktan sonra ayarı 180 dereceye düşürün.
Kabarması durduktan sonra kürdan batırıp içini kontrol edin. İçi hamur kalmamışsa kek fırından alın. Düz bir servis tabağına ters çevirin.
Üzerini pudra şekeriyle burada ki gibi veya istediğiniz gibi süsleyin.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst