Çikolatalı irmik helvası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.327
Puan
113
Konum
İstanbul
DAMLA%20ÇİKOLATALI%20İRMİK%20HELVASI-1801_292.jpg

Çikolatalı irmik helvası

İrmik helvasını bir de damla çikolata eşliğinde deneyin...
Malzemeler:

150 gr bitkisel margarin (50 gr. tereyağı+5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)

2 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstığı) (soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz)

3 su bardağı sıcak süt

1.5 su bardağı tozşeker

1/2 su bardağı damla çikolata (veya rendelenmiş bitter çikolata)

Yapılışı:

Yağı orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları ekleyin ve karıştırarak, fıstıklar altın sarısı renk alıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun.

Üzerine hemen irmiği aktarıp tahta bir kaşlıkla sürekli karıştırarak, kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika, irmiğin rengi iyice sararmaya başlayıncaya kadar kavurmaya devam edin.

Diğer taraftan, sıcak süt ve tozşekeri derin bir kapta karıştırın. Şeker iyice eriyinceye kadar ara sıra karıştırın.

Rengi iyice sararan ve annelerimizin deyimiyle "miyanesi gelen" irmiğin üzerine, şekerli sıcak sütü ekleyin. Hızla ve 1 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın.

Çok kısık ateşte irmiğin sütünü çekmesi için 8-10 dakika hiç karıştırmadan pişirin.

Ocaktan alın ve yine kapağını hiç açmadan 10 dakika daha bekletip dinlendirin. Sonra da üzerine rendelenmiş çikolata veya damla çikolatayı serpiştirip hızlıca karıştırın.

Sıcakken servis tabağına aktarın. Ilık olarak servise sunun.

İrmik helvasının yanında isterseniz dondurma da ikram edebilirsiniz. Dondurmanın irmiğe çok yakıştığını göreceksiniz.
Alıntırdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst