Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
cikolata_irmik_tatlisi.jpg


MALZEMELER
1 litre süt
Yarim çay bardağı
portakal suyu
10 yemek kasiğı irmik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Rendelenmiş portakal kabuğu

HAZIRLANIŞI
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya baslayınca rendelenmiş portakal kabugunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine ılınmış çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst