Ciğer Kavurması-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
dsc02627_1.JPG


Malzemeler:



1 kg dana ciğeri


1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan)

4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ

1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ

1 çorba kaşığı sirke

yarım çay bardağı sıcak su

1-2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:



Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır.(bu işlemi kasabınızda yapabilir).Soğuk su ile yıkanıp süzülür

Tavaya sıvıyağ ve margarin konur.Ciğer ilave edilir.Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur.

Soğan piyazlık doğranır. Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur.Daha sonra ciğerler üzerine konur.Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur.

Sıcak su ilave edilir. Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur.Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst