Çiçek Tatlısı
1 yumurta
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 türk kahvesi fincanı erimiş margarin
Aldığı kadar un
Süslemek için ceviz veya fıstık içi
Şerbet
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Su ve şekeri kaynatıp ılınmaya bırakın
Yapılışı
Bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun.Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın.Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı,çay bardağı ve gazoz kapağı ile) her yuvarlağı 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın altın rengi olana dek yağda kızartın.Kızaranları ılık şerbete atıp 4-5 dak. bekletip servis tabağına alın ceviz veya fıstık içi ile süsleyin...
Son düzenleme: