Çiçek omletler

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.714
Tepki
84.347
Puan
113
Konum
İstanbul
cicekomletleree00fca2.jpg


Çiçek omletler

1 kişilik
Pişirme Süresi:10 dk
Hazırlama Süresi:15 dk


Çiçek omletler malzemeleri
1 yumurta 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı su 1 tutam tuz 1 sosis 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Çiçek omletler : Yumurtayla tuzu bir kapta çatalla çırpın. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırarak yumurtaya ekleyin. Yanmaz tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ ekleyip yumurta karışımını aktarıp önlü arkalı pişirin.

Sosisi ortadan ikiye kesin ve kesik tarafına yarım cm derinliğinde kesikler yapın. 5 dakika suda haşlayıp tavaya alarak ayçiçeği yağında 2 dakika çevirin.

Omleti ortadan ikiye kesin. Parçaları ikiye katlayıp yarım cm aralıklarla kesikler yapın ve sosislerin etrafına dolayın. Gerekirse kürdanla tutturun. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Çiçek omletler artık hazır, afiyet olsun.
Alıntıdır
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
69.472
Tepki
68.957
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Bunlari kendimizede yapabilirz cok hosuma gitti evleniyimde hepsini kocisime yapcam :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst