
Cheesecake
Diğer Tarif : Limonlu Cheesecake
Daha önce sadece çırpıp buzdolabına atılanından yapmıştım ama bu sefer merak edip fırınlananı denedim. Ben çok cheesecake'ci biri değilimdir o yüzden hazır olanlar ile arasında pek kıyaslama yapamadım ama yiyenlerin yorumları gerçekten iyiydi:tıktık
Tabanı için
2 paket burçak bisküvi
75 gr margarin ama kokusu rahatsız etmez derseniz tereyağda olur
2 yemek kaşığı süt
1 avuç badem (25-30 tane)
İç kreması
600 gr. labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
200 ml. krema (1 küçük kutu)
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un (Ne çok silme ne de çok tepeleme olmasın)
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
4 paket (küçük) hazır ahududu sosu yada arzu ettiğiniz başka bir sos da olabilir. Ben limonlu sevmiştim
Yapılışı
Tabanı için bisküviyi 1 avuç badem ile robottan çekin. İçine eritilmiş margarini ve sütü ekleyip iyice özleşmesini sağlayın. Kelepçeli bir kalıba (24cm) bu karışımı döküp bastırarak yayın ve kremayı hazırlayana kadar buzdolabında tutun.
Kremasının yapılışı için labne peynirini şeker ile birlikte iyice çırpın. Krema ve unu da ekledikten sonra yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin. En son vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip bisküvili tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırının ızgarasına içine su eklediğiniz ısıya dayanıklı kaplar koyun. Kelepçeli kalıbı da fırına koyduktan sonra ilk 10 dakika 175 derece daha sonrada ısıyı 150 dereceye indirip pişirmeye o ısı ile devam edin. Pişip pişmediğini kalıbı hafif sallayarak anlayabilirsiniz. Ne zaman ortasında sallantı olmuyorsa işte o zaman pişmiş demektir. Fırını kapattıktan sonra cheesecake'i içinde yavaş yavaş soğumaya bırakın daha sonrada buzdolabına alarak birkaç saat ama en güzeli 1 gece bekletin. Ertesi gün yada servis yaparken sosunu döküp dilimleyin...
Dikdörtgenleri yeni yaptım onu da bu mesaja ekledim. Bu sefer içinde yoğun portakal kabuğu vardı çok daha iyi oldu
