Çeyiz Yerleştirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler..

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
ngqdj1.jpg


Çeyiz hazırlığı aylarınızı hatta bazen yıllarınızı alabiliyor. Yeni eviniz için titizlikle seçtiğiniz ürünleri ve eşyaları sıra yerleştirmeye geldiğinde planlı olmanızda yarar var. Çeyiz taşınırken eşyalarınızın hasar görmemesinden tutun, yeni evinizde fazla eşya olmamasına kadar çeyiz taşıma ve yerleştirmenin önemi büyük. Peki çeyiz nasıl yerleştirilir, taşınır?

Çeyiz hazırlığı yaparken öncelikle evinizde çeyizleri planlı bir şekilde saklamalısınız. Çeyiz listesi hazırladıysanız hem satın alma zamanlarını hem de evde tutmanız gereken parçaları planlayabilirsiniz. Evlerimizde özellikle ailelerimizle yaşıyorsak çeyiz eşyası koymak için kısıtlı yerimiz olabiliyor. Bu durumda parça parça çeyiz eşyaları satın alındığında evin müsait birçok yerine konabiliyor. Evin hangi bölümüne koyduğunuzu not alın ya da eşyaların yerlerini değiştirerek bir bölümünü çeyiz deposu olarak kullanın.

L4qMZJ.jpg


Yine çeyiz hazırlığında eşyaların titizlikle saklanması önemli. Özellikle dantel ya da kumaştan oluşan ürünler kız çocukları çok küçük yaşta olmasına rağmen yapılmaya başlanıyor. Bu durumda dantel ve kumaş türevi çeyiz eşyalarının olası sararma ya da yıpranma gibi noktalara dikkat edilerek saklanması lazım. Mümkünse dışlarında tekrar bir koruyucu kumaştan bohça yapılarak birkaç kat poşetlenmesinde yarar var.

Çeyiz hazırlığında alınan mutfak eşyaları hem büyük ebatta oldukları hem de kırılma tehlikeleri olduğu için kutularda iyice sarılarak saklanmalı. Tencere aldıysanız genellikle koli içerisindedir. Diğer alacağınız küçük mutfak eşyalarını örn kavanoz gibi, iyice sararak tencerelerin içlerine ya da kutudaki boş kenarlara koyarak saklayabilirsiniz. Taşınırken de büyük kolaylık olacaktır size.

rVb43B.jpg


Çeyiz serilirken evin hangi bölümüne hangi eşyaların gideceğine dair mutlaka kolileri yazmalısınız. Mutfak eşyaları genellikle hem temizlenmesi hem de yerleştirilmesi sırasında büyük zaman isteyen bölümdür. Bu sebeple mutfak eşyalarını önce yerleştirmeye başlayarak, hatta makinada yıkanacaklar varsa ilk onları koyup yerleşim sırasında yıkama da yapabilirsiniz.

7bGJqm.jpg


Yine çeyiz yerleştirirken özellikle Türkiye’de en çok yapılan hata aile yakınları olduğu için kadınların bir anda evin her yerine dağılıp kafalarına göre çeyizinizi yerleştirmeye çalışması. bu durumda o kişilere neleri nereye koyacaklarını iyi aktarmanızda yarar var. Hem karışıklığı çözmek hem de sonrasında başınıza çok fazla iş çıkmaması için bu daha yararlı olacaktır.

Çeyiz serilirken özellikle halıları ve yatak örtüsünü en son serin. Çeyiz serilirken koli, poşet vb. yerleri kirletici eşya olacağı için çeyiz serildikten sonra da evin temizlenmesi gerekiyor. Bu sebeple kirlenebilecek tekstil ürünlerini tekrar yıkamamak için en son sermelisiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst