
Cevizli Irmik Helvası
Ben bir iki tarif denemistim ama tam istedigim gibi olmamisti, bunu sevdim.
Malzemeler:
- 100 gr tereyag
- 1 su bardagi irmik
- 1 su bardagi su
- 1su bardagi süt
- 1 su bardagi ve 1/2 su bardagindan az seker
- 1/2 su bardagi ceviz
Yapilisi:
Suyu, sütü ve sekeri bir kapta sekeri eriyene kadar karistiriyoruz.
Tereyagini ve irmigi tencereye aliyoruz biraz kavurduktan sonra elimizle cevizleri parcaliyoruz ve icine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Rengi degisen irmige sütlü serbeti ekliyoruz.
(Ben burada tencereyi ocaktan aliyorum ve serbeti öyle ekliyorum, cünkü serbeti ocaktayken eklenince birden kayniyor ve biraz tehlikeli oluyor.)
Tekrar ocaga alip, altini biraz kisarak suyunu cekene kadar ve arada karistirarak pisiriyoruz.
Ocaktan alip dinlenmeye birakiyoruz.
Moderatörün son düzenlenenleri: